Читај ми!

Јовановић: Ићи ћу на састанак опозиције

Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић каже да ће се одазвати састанку опозиције, кад год он буде заказан. Поручује да Србија мора да добије уверљиву, одговорну и нормалну опозицију "која није исфрустрирана и оптерећена чињеницом да је неко други, а не она, на власти".

Кад год буде заказан састанак који је одложен у Крагујевцу, ја ћу се уљудно одазвати, а и данас бих био тамо да је до сусрета дошло, рекао је Чедомир Јовановић на конференцији за новинаре, преноси Танјуг.

Лидер ЛДП-а рекао је и да се сматра веома одговорним за стање у земљи, а ту одговорност види у чињеници "да није успео да реализује политику која је била исправна и да је углавном успешно предвиђао исходе политика које су погрешно вођене".

"За овакву Србију су одговорни и они који су заједно са мном преузели одговорност за њу 5. октобра, па су формулисали политички курс који је уништио земљу, а од њих направио људе који углавном воде дијалог сами са собом и који данас нису у стању да кажу ништа друго осим списка личних жеља у којима има тако мало политике", сматра Јовановић.

Набројао је Бориса Тадића, Бојана Пајтића, Душана Петровића, Верољуба Стевановића, Бошка Ничића, Ненада Чанка, Иштвана Пастора, Зорана Живковића.

"Сви су они на свој начин одговорни за претходних 15 година и кад год да седнемо, мени ће много важнији од тога ко је кога искључио из странке, избацио из Владе или оклеветао на јавном наступу, бити одговор на питање како могу да буду корисни за Србију и шта могу да ураде", рекао је Јовановић.

Лидер ЛДП-а је додао да одлагање разговора у Крагујевцу схвата као тренутни одговор на то питање, а навео је и да ће наредни потези либерала бити усмерени ка ширењу утицаја, враћању изгубљеног поверења и конкретизовању јасне политичке алтернативе Влади.

Како је додао, не постоји ниједна лична ни страначка препрека од стране ЛДП-а јер ништа "није толико вредно да би уништили прилику за договор са онима са којима треба да се договоре".

"Нити ја ту постављам питање свог статуса, нити се ЛДП бори за себе", рекао је Јовановић, који је додао да либерали неће чекати да се други пробуде.

"Мере Владе половичне" 

Јовановић се осврнуо и на економску ситуацију у земљи, а како тврди, добро је што премијер Србије Александар Вучић говори о економској ситуацији, али је лоше што стоји иза "половичних мера".

Према Јовановићевој оцени, једини резултат Владиних предложених економских мера биће губљење времена, јер та решења, између осталог, не доносе рационализацију јавне управе, креирање јасног плана реформи.

Јовановић сматра да Србија од 2008. године континуирано води погрешну економску политику, док су економске мере недовољне, препуне популизма и демагогије и "само повећавају цену коју ће друштво морати да плати".

Говорећи о штрајку адвоката, Јовановић је рекао да је ситуација у којој се земља налази због тог штрајка неодржива на дужи рок, те да сматра да су, ако треба да бира, "адвокати ти који имају више аргумената у рукама".

Како је додао, адвокати су елита у сваком друштуву, а због почетка рада бележника остали су без дела прихода, док су због повећања пореза додатно финансијски притиснути.

"Очигледно постоји озбиљан проблем и он не сме бити игнорисан", рекао је Јовановић.

Када је реч о блокади рачуна ЛДП-а, Јовановић је рекао да њихов рачун није у блокади због предизборне кампање, већ због "иживљавања Агенције за борбу против корупције" која је написала 80 прекршајних пријава због једног административног пропуста у рачуноводству из 2012. године, када су се одржавали избори на свим нивоима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи