Читај ми!

Скупштина почиње заседање првог октобра

Председница Супштине Србије Маја Гојковић сазвала је прву седницу редовног заседања за среду, 1. октобaр. На дневном реду биће 11 тачака, међу којима је и Предлог закона о извозу и увозу наоружања и војне опреме.

На дневном реду биће Предлог закона о изменама Закона о јавној својини и Предлог закона о измени Закона о пореском поступку и пореској администрацији, које је поднела Влада Србије, преноси Танјуг.

Међу предложеним тачкама је и потврђивање више међународних споразума, као што су Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Други Пројекат развоја здравства Србије) између Србије и Међународне банке за обнову и развој, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Србије и Владе Молдавије о сарадњи и узајамној помоћи у царинским питањима.

Расправљаће се и о Предлогу закона о потврђивању Споразума између Владе Србије и Владе Алжир о узајамној размени и заштити тајних података у области одбране.

Пред посалницима је и Предлог закона о потврђивању Конвенције Међународне организације рада број 94 о радним клаузулама јавних уговора, Предлог закона о потврђивању Протокола уз Споразум о стабилизацији и придруживању између Србије, са једне стране и Европских заједница и њихових држава чланица, са друге стране, којим се узима у обзир приступање Хрватске Европској унији.

На дневном реду биће и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Србије и Савета министара Албаније о ветеринарској сарадњи.

На првој редовној седници разматраће се и Предлог одлуке о допуни Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Скупштине Србије, који је поднела Посланичка група Српска напредна странка и Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора скупштине, који је поднела Посланичка група Демократска странка.

Седница је заказана за 10 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи