Читај ми!

ДС: Објавити уговоре са страним фирмама

Демократска странка затражила је да премијер Србије Александар Вучић хитно стави на увид јавности све уговоре са страним фирмама, како би јавност сазнала по ком правном основу су потписани.

Демократе су саопштиле да премијер Вучић противзаконито ангажује агенције које су за клијенте имале "разне светске диктаторе", преноси Бета.

"Притом се грађанима, које је довео на ивицу егзистенције прети новим смањењем плата и пензија, као и поскупљењима", саопштио је ДС.

Додаје се да се "у низу тајних послова Александра Вучића и српске Владе нашао и уговор са страном лобистичком фирмом".

Како је објашњено, Влада Србије је доспела на прво место у регистру ЕУ који прати лобисте као највећи клијент фирме "Бел потинџер" са годишњим уговором од 250.000 евра.

ДС је навео да су услуге те лобистичке фирме користили "највећи светски диктатори као што су Таксим Шинаватра, Александар Лукашенко, Слободан Милошевић и Аугусто Пиноче".

Та странка пита да ли циљ ангажовања страних лобиста "да униште трагове Вучићеве радикалске прошлости или промоција Србије".

"Захтевамо да се одмах објаве сви уговори које Влада Србије има са овом агенцијом, који не само да су противзаконито закључени, већ су закључени искључиво у интересу Вулића, а не грађана Србије", наводи се у саопштењу ДС.

Након реаговања напредњака, ДС је саопштио да на званичном сајту Европске комисије стоји да је Влада Србије највећи клијент лобистичке фирме "Бел ПотинЏер".

"Уколико Влада Србије оптужује Демократску странку да не говори истину када каже да је Влада ангажовала лобистичку фирму 'Бел Потинџер', нека за лагање оптужи и Европску комисију и Британску базу професионалних политичких консултаната на чијим је званичним сајтовима, у званичним регистрима, влада наведена као највећи клијент ове лобистичке фирме познате по сарадњи са многобројним свестким диктаторима", каже се у саопштењу.

У наставку полемике између ДС-а и СНС-а, демократе су позвале Владу Србије и СНС "да објасне позивницу за догађај који ће се 29. октобра 2014. године одржати у Лондону коју учесницима, у име Владе Републике Србије, са потписом Александра Вучића, шаље лобистичка фирма 'Бел потинџер".

Како ДС наводи влада има три избора: "Или да призна да лаже грађане када тврди да није ангажовала ту фирму, да каже које лице и у чијем интересу плаћа услуге те фирме, или да поднесе кривичну пријаву против НН лица због злоупотребе потписа премијера и неовлашћеног позивања у име Владе Републике Србије на догађај са којим она нема везе".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи