Читај ми!

Николић са председницима Словачке и Намибије

Председник Србије Томислав Николић, на маргинама редовног годишњег заседања Генералне скупштине УН у Њујорку, разговарао je са председником Словачке Андрејом Киском и председником Намибије Хификепуње Похамбом.

Николић је у разговору са словачким колегом нагласио да су билатерални односи изванредни и да нас посебно везује словачка мањина која је позната по својој вредноћи и доброти, преноси Танјуг.

Српски председник се захвалио Словачкој што не признаје једнострано проглашену независности Косова и истакао да Србија гради боље друштво за своје грађане.

Према речима Николића, наша економска ситуација је лоша због лоше вођене економске политике у претходном периоду.

"Јефтино смо продавали државна предузећа и скупо се задуживали. Сада, ова власт плаћа цех те погрешне политике и мора да спроведе тешке реформе које ће трајати све док не покренемо производњу и отворимо нова радна места", рекао је Николић.

Словачки председник Андреј Кискa оценио је да је Србија један од најважнијих партнера Словачке, која жели да унапредимо наше односе.

"Подржавамо ваш пут ка ЕУ и на том путу имате нашу пуну подршку", рекао је Кискa.

Намибијски председник Хификепуње Похамбом је током сусрета истакао да та земља не признаје једнострано проглашену независност Косова због пријатељства са Србијом, а Николић се захвалио на оваквом принципијелном ставу.

"Наше пријатељство је из прошлости, а волео бих да се простире и у будућност. Ви сада градите своју земљу на принципима слободе. Ми смо изванредно сарађивали и сарађиваћемо, али наши економски односи нису довољно изражени. Ми ћемо се потрудити да та сарадња буде много снажнија", рекао је Николић.

Председник Намибијe је напоменуо да је био веома срећан када је чуо да Николић жели да се сретну.

"Наше пријатељство датира из времена када ми још нисмо били слободни. Ми, као чланице УН, имамо пуно тога заједничког", рекао је Похамбом.

"Признајемо да мало информација о вама долази до нас, само оно што чујемо у светским медијима или нашег амбасадора у УН. Та празнина у комуникацији мора бити уклоњена. Ми желимо да градимо пријатељства са земљама ЕУ, као и са онима које то нису", навео је намибијски председник.

Председник Србије ће касније данас отворити изложбу "Виминацијум" у Мисији Републике Србије у Њујорку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи