Ђурић: Не може бити међудржавних уговора са Косовом

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић каже да Србија и Косово не могу да потписују међудржавне споразуме, како то пише приштинска штампа, јер Београд и Приштина не разговарају као две државе, "већ као централна власт са покрајином".

Ђурић је истакао да је, ипак, веома важно да се преговори наставе и да се постижу политички споразуми о нормализацији.

"Желимо будућност свих грађана на Косову да не изградимо у сукобу, него у нормалним односима. Постоје ствари око којих се никада не можемо сложити, али то не значи да не треба једном заувек да напустимо став да оно што је добро за Србе да је лоше за Албанце и обрнуто", рекао је Ђурић у укључењу у Јутарњи програм Радио-телевизије Србије.

Ђурић борави на КиМ и присуствоваће манифестацији "Божур фест" коју Канцеларија за КиМ организује од данас до 27. септембра.

Првог дана Божур феста у четвртак, 25. септембра, од 20 сати, наступиће Мерима Његомир, Нада Топчагић, Гордана Лазаревић, Драгица Радосављевић, Рада Манојловић и други, као и оркестар РТС-а.

У петак, 26. септембра, уз пратњу оркестра "Гранд" певаће звезде "Гранда" Милица Павловић, Биљана Сечивановић, Стефан Петрушић и Бобан Ракић.

Последњег дана манифестације, у суботу 27. септембра, наступиће Неверне бебе.

Партнери Канцеларије за Косово и Метохију у организацији ове манифестације су општина Косовска Митровица, Радио-телевизија Србије, која ће и преносити прво вече "Божур феста" на свом другом програму, Гранд продукција, ТВ Мост, ТВ Пулс, Радио Косовска Митровица, Радио Грачаница и "Београдска индустрија пива".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи