Читај ми!

Отварање прва два поглавља до краја 2014?

Комесар ЕУ за проширење Штефан Филе сматра да постоји могућност да Брисел и Београд направе значајан корак – отварањем прва два од 35 преговарачких поглавља до краја године.

Штефан Филе, у интервјуу за Волстрит џорнал, каже да мисли да би било могуће да договор Београда и Брисела, у вези са уласком у ЕУ, буде постигнут пре краја ове године и упозорио је да напредак зависи од држава чланица Уније, али и од Београда, преноси Танјуг.

Прва ће, како каже Филе, највероватније бити отворена поглавља 35 и 32.

Чланице ЕУ, нарочито Немачка, врше притисак на ЕУ да се фокусира на питање правосуђа и владавине права на почетку приступних преговора, имајући у виду да су најмлађе чланице ЕУ имале највише проблема с тим.

Филе, који у октобру одлази са места европског комесара за проширење, каже да Брисел ради са Србијом на томе и нада се да ће та поглавља која се тичу правосуђа и основних права бити отворена почетком следеће године, напомињући да је потребно и у другим областима постићи напредак.

Отварање поглавља би у сваком случају представљало искру наде да би 2014. могла да се заврши успешно, оцењује Волстрит џорнал констатујући да док је 2013. година била година изузетног напретка за Београд и Приштину, у 2014. је напредак у најбољем случају био спорадичан.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи