Читај ми!

Чанак за нови Устав

Председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак изјавио је да је сваком у Србији јасно да се мора донети нови Устав. Војводина мора добити место које заслужује у Уставу Србије, истакао је Чанак.

Чанак је у Жабљу на почетку акције "Дефиле 1.000 војвођанских застава" коју ЛСВ традиционално организује сваке године у некој војвођанској општини, најавио да ће та странка од сутра почети са "таласом акција" у којима ће говорити о неопходности промене Устава Републике Србије, преноси Танјуг.

"Војводина мора добити место које заслужује у Уставу Србије и по европским стандардима", рекао је Чанак.

Чанак је, обраћајући се члановима своје странке, казао да уколико они престану да се боре за бољи положај Војводине, да се за тај положај нико други неће борити.

Нагласио да има оних који се, како је рекао, "праве да ће испунити циљеве ЛСВ-а", али је рекао да они олако дају обећања да би од њих одустали.

Говорећи о данашњој акцији, Чанак је рекао да је још пре десет година донета одлука да Војводина има своју званичну заставу и да се та одлука налази и у Уставу Србије.

"Осам година је протекло од усвајања Устава који у Војводини није прошао, али који ми као поштени грађани ове земље поштујемо", додао је Чанак.

Чанак је рекао да Србија осам година не поштује свој Устав, јер не поштује заставу Војводине и према застави Војводине не односи на начин који би по закону требало.

У акција "Дефиле 1.000 војвођанских застава" 1.000 чланова ЛСВ-а у колони је обишло улице у центру Жабља, а на челу колоне налазио се транспарент "Смрт фашизму".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи