Читај ми!

Николић: Србију свађе не интересују

Пољопривреда је велика шанса Србије и ми ћемо продати сваком ко плати, и купити од свакога ко понуди повољније, рекао председник Томислав Николић.

Председник Србије Томислав Николић рекао је у селу Гргуре код Блаца, на манифестацији "Село слави шљиву", да ће у свету бити све мање онога што се производи у блачкој општини, да је пољопривреда наша велика шанса и да имамо отворено тржиште за све што произведемо.

Николић је рекао да ће Србија продати сваком ко плати и да ће купити од свакога ко понуди повољније, преноси Танјуг.

"Ми хоћемо да идемо средином пута, а ови што хоће да иду по врзинама, јендецима и јаругама, они који хоће да се туку и свађају, нека се свађају. А и посвађали су се и не знају зашто се свађају. Једни од других неће да купују, једни другима неће да продају. Србију у то никада нико неће увући", рекао је Николић.

Према речима председника Николића, Србија ће бити са поштеним светом, а таквог света има и на Истоку, и на Западу, и на Северу, и на Југу.

Председник Србије оценио је да је ово била тешка година за сељака, с краја на крај Србије и да су то осетили и они који гаје воће.

"Али то смо се ми мало више играли са богом и природом, јер смо потрошили више природних богатстава него што смо враћали", рекао је Николић и додао да једног дана све дође на наплату.

Подсетивши да и сам гаји воће и ради имање, он је рекао да у Шумадији у његовом крају нема ниједне воћке ове године и да је то велика сељачка мука.

Влада и Министарство пољопривреде разумеју то и Влада је спремна да произвођачима поклони саднице за Куршумлију, Блаце и део Прокупља, и за крајеве у зависности од тога која се воћка где гаји, додао је председник Србије.

Он је рекао да радо долази у блачки крај и у Гргуре, где је четврти пут на манифестацији посвећеној шљиви, јер су људи у том крају, како је рекао, вредни и радни.

"Њива нас је одржала, она ће нас одржати, јер док подигнемо привреду, требаће нам године, а њива враћа већ после годину дана", рекао је Николић.

Он је поручио да онај ко ради и ствара не може пропасти и да пропада само онај ко не зна кад је дан, кад је ноћ. Потребно је, како каже, да се окренемо земљи да би децу задржали на селу, јер их и у граду чека велика мука.

Манифестација у Гргуру "Село слави шљиву" одржава се пети пут, а са председником Николићем манифестацији су присуствовали амбасадори Палестине, Пакистана и Либана. Присуствовали су и саветник председника за спољну политику Иван Мркић, представници Војске Србије, МУП-а и представници општине Блаце.

На почетку културно-уметничког програма који је изведен у славу шљиве, све присутне је поздравио здравичар из села Раде Лазаревић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи