Ђурић: Планови за економски развој српских општина

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да се квалитет живота у Косовском поморављу рефлектује не само новцем који се троши на основне животне потребе, већ и средствима уложеним у инфраструктуру и поузданошћу локалних и државних институција које им стоје на располагању.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић је током састанка са градоначелницима и председницима привремених органа општина Косовско-поморавског управног округа, рекао да је његова жеља да у свакој општини постоје дугорочни планови економског развоја, наводи се у саопштењу Канцеларије Владе за КиМ, преноси Танјуг.

Додаје да му је жеља и да запошљавање буде у фокусу активности, као и развој инфраструктуре од којег зависи опстанак у Покрајини. Истиче да ће у томе имати пуну подршку Канцеларије за КиМ.

Представници општина Клокот, Ново Брдо, Косовска Каменица, Гњилане, Ранилуг и Пертеш, указали су на потребу оживљавања постојећих производних погона, олакшавања пласмана пољоприведних производа и унапређења сточарства и предложили да и тај део покрајине има представника у институцијама у Приштини.

Осим незапослености, поготово међу младим и образованим, челници општина су као најакутнији проблем навели и проблем приватизације друштвене имовине и српског земљишта.

Марко Ђурић ће са сарадницима 19. септембра посетити Косовско Поморавље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи