Читај ми!

Дачић: Очекујем јачи притисак ЕУ због Русије

Очекујем све јачи притисак на Србију да уведе санкције Русији како се сукоб у Украјини буде заоштравао, рекао је министар спољних послова Ивица Дачић.

Ивица Дачић је изјавио за Данас да ће се однос Европске уније према ставу Србије о неувођењу санкција Русији мењати у складу са интензитетом сукоба у Украјини, односно заоштравања сукоба на релацији ЕУ–Русија, преноси Фонет.

С обзиром на врло оштар став новоименоване високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност, актуелне шефице дипломатије Италије Федерике Могерини према Русији, Дачић истиче да очекује већи притисак на Србију у погледу промене спољне политике према украјинској кризи.

"Зависно од развоја ситуације у Украјини, тако ће се формирати и став ЕУ", сматра Дачић.

Дачић је додао да, у начелу, због именовања нове високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност, не очекује промену односа према Србији какав је имала Кетрин Ештон.

"Очекујем међусобно поверење, разумевање и партнерство", изјавио је шеф српске дипломатије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи