Читај ми!

Богарошки: Власт у Војводини ће "изгурати" мандат

Председник посланичког клуба ЛСВ у покрајинској скупштини Бранислав Богарошки каже да ће војвођанска администрација моћи без проблема да функционише до краја мандата.

Бранислав Богарошки је за агенцију Танјуг рекао да верује да ће до краја септембра бити све јасно кад је реч о покрајинској власти.

Богарошки је рекао да ће се Лига социјалдемократа Војводине одазвати позиву за разговоре о концентрационој влади, уколико јој он буде упућен јер, како је истакао, у тој странци желе да чују платформу која се нуди.

Богарошки је подсетио да се ЛСВ више пута изјашњавала да су њени представници спремни да разговарају са свима и да су спремни да пронађу заједнички минимум интереса за те разговоре, а све у интересу грађанки и грађана Војводине.

"Сама чињеница да Демократска странка не жели да учествује у концентрационој влади практично онемогућава прављење такве владе, али с друге стране разговор ником није шкодио и ако добије позив за разговор ЛСВ ће га прихватити", рекао је Богарошки.

Навео је и да је радна групе за редефинисање покрајинске владе на техничком нивоу усагласила политичка начела која би требало да заступа таква влада, као и да се разговарало о њеном функционисању.

"Договорили смо на који ћемо начин обезбедити да се одлуке доносе консензусом и које врсте одлука треба да се доносе консензусом. Дакле, разматрали смо и питања политичког, али и организационог карактера", рекао је Богарошки.

Додао је да би ти договори требало да онемогуће да један коалициони партнер на пречац доноси одлуке без консултације са осталим члановина владајуће коалиције, што се у прошлости дешавало.

Проблем у функционисању владајуће коалиције у Војводини није мали, подсећа Богорошки и додаје да зато и није било реално очекивати да се он реши тек у неколико разговора.

"Боље је потрошити неколико недеља више на разговоре и обезбедити стабилност до краја мандата него ломити преко колена и остати у ситуацији која је била до сада", закључио је Богарошки.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи