Читај ми!

Сертић изабран за министра привреде

Скупштина Србије изабрала је Жељка Сертића за министра привреде у Влади Србије.

Сертић је изабран са 178 гласова, против су била четири народна посланика, а уздржаних није било. Гласала је укупно 182 народна посланика. 

Жељко Сертић је после гласања положио заклетву, чиме је ступио на министарску функцију. 

Први потпредседник Владе Ивица Дачић је, образлажући предлог за избор Жељка Сертића за министра привреде, рекао да привредници од њега очекују да их и даље разуме.

Сертић је најавио је да ће у врло кратком року изаћи са јасним планом и приоритетима рада Министарстсва привреде.

"Изаћићемо у наредних неколико дана са врло јасним и прцизним ставовима који су приоритети, чему ћемо највише посветити пажњу и на чему ћемо ту причу даље да градимо", рекао је Сертић у изјави новинарима у Скупштини Србије.

Сертић је рекао да ће рад Министрства привреде бити заснован на три стуба - на развоју постојећих предузећа, отварању нових и завршетку приватизације предузећа, међу којима су и 502 фирме у реструктуирању.

Нови министар привреде Србије је најавио да ће изаћи и са стретегијом за јавна предузећа, истичући да су његови ставови јасни и да ће радити оно што је причао као председник Привредне коморе Србије.

Жељко Сертић на министарску функцију долази са функције председника Привредне коморе Србије (ПКС), коју је обављао од марта 2013. године.

На ту позицију изабран је једногласно на седници Скупштине ПКС као једини кандидат, а предлози да се нађе на том месту стигли су из више од 30 регионалних комора и удружења.

Основну и средњу школу завршио је у Новом Саду. Дипломирао је на Факултету за пословно-индустријски менаџмент Универзитета "Унион" у Београду.

Од 2010. је директор предузећа "Конрад", које се бави високоградњом, завршним радовима у грађевинарству и уређењем ентеријера.

У периоду од 2006. до 2010. године био је директор предузећа "Форекс" у Београду (производња, унутрашња трговина и спољнотрговински послови), а од 2000. до 2006. извршни директор фирме "Магма". Суоснивач је предузећа "Готрекс" у Бечу, као и "Готра" у Новом Саду.

Члан је СНС-а. Говори енглески језик. Члан је борда директора Еврокоморе, а био је проглашен и за најбољег менаџера југоисточне и средње Европе. Рођен је у Сечњу 1967. године.

Место министра привреде у Влади Србије на које је дошао Сертић било је упражњено од 4. августа, када је Скупштина Србије констатовала оставку Душана Вујовића.

Вујовић је оставку поднео због именовања на функцију министра финансија, пошто је претходни министар финансија Лазар Крстић 12. јула поднео оставку.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи