Читај ми!

Сутра састанак у Бриселу

Редован састанак представника Београда и Приштине о спровођењу Бриселског споразума биће одржан сутра у Бриселу. У петак неформалне консултације о Поглављу 35.

У Канцеларији за Косово и Метохију Владе Србије су за агенцију Бета рекли да ће тема састанка бити решења за текуће проблеме. 

"Прогрес у имплементацији споразума биће тема сутрашњег редовног састанка на коме ће се налазити решења за текуће проблем", речено је у Канцеларији.

Једна од тема биће и интегрисано управљања административним прелазима.

Београд ће на том састанку представљати заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев и помоћник директора Канцеларије и официр за везу Београда са Приштином Дејан Павићевић.

У петак ће у Брисел бити одржане неформалне консултације о Поглављу 35, а српску делегацију предводиће директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић са представницима службе за спољне послове Европске комисије.

Како је Бети речено у Канцеларији за Косово и Метохију, након испуњавања преузетих обавеза у области телекомуникација, енергетике, израде нацрта статута Заједнице српских општина биће јаснија слика о извештају о Поглављу 35.

"Верујемо да ће тада они који седе у том телу (Европској комисији) у свом извештају извући максимум. Ипак, коначна одлука о отварању поглавља је на државама чланицама. Очекујемо да на позитиван начин буде валоризован напор који је Србија чинила и чини на нормализацији односа Београда и Пирштине и на одговоран начин приступа дијалогу и проблемима на Косову и Меохији", речено је у Канцеларији.

Српску међуресорну делегацију, коју предводи Ђурић, чиниће и представници седам министарстава.

Директор владине Канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао је раније да не очекује да важна питања буду решена пре формирања нове владе у Приштини и оценио да су косовске власти одговорне за "споро и лоше" спровођење Бриселског споразума.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи