Јовичић: Унија младих корак ка трајном помирењу

Предложено оснивање Уније младих западног Балкана, такозвана друга тачка плана премијера Александра Вучића који је презентован у Берлину, могао би да представља један од најконкретнијих корака у поступку трајног помирења народа западног Балкана, рекао је потпредседник Извршног одбора СНС-а Александар Јовичић.

Јовичић је, у писаној изјави за медије, навео да би се кроз деловање Уније младих државе повезивале на најквалитетнији начин - кроз повезивање младих људи и будућих лидера, преноси Танјуг.

"Упознајући културу, језик, обичаје и навике, млади људи из региона би открили да се и не разликују толико. Развијала би се комуникација која не би била оптерећена дешавањима у претходној деценији", указао је Јовичић и додао да је крајњи циљ узајмно разумевање и поштовање, из којег временом могу да израсту партнерски односи на локалном, регионалном или државном нивоу.

На тај начина, према његовом мишљењу, промовисали би се међудржавни пројекти и послови, који би омогућили запошљавање младих људи и размењивање практичних искуства у стварању модерног пословног амбијента, како у јавном, а посебно у приватном сектору.

Такође, ускоро у скупштинску процедуру улази и закон о школству и образовању, којим се усавршава теоријска основа коју наши млади имају.

Све ово је снажан сигнал младима у Србији да имају централно место у плановима и политици коју спроводи Александар Вучић и СНС, закључио је Јовичић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи