Јакшић: Угрожен рад општине Зубин Поток

Председник Скупштине општине Зубин Поток Немања Јакшић саопштио је да неосноване оптужбе и претње Еулекса привођењем градоначелника Зубиног Потока Стевана Вуловића озбиљно угрожавају рад скупштине општине Зубин Поток.

Тим поступком Еулекса, сматра Јакшић, унет је додатни страх и забринутост грађана, како у општини Зубин Поток, тако и на читавој територији Косова и Метохије, преноси Танјуг.

Јакшић је у писаној изјави достављеној медијима навео да је Вуловићу онемогућено обављање функције на којој је изабран вољом грађана и да то озбиљно угрожава рад Скупштине општине Зубин Поток и спровођене Бриселског споразума.

"Због тога захтевамо од међународне заједнице и свих релевантних представника на Косову и Метохији да се престане са застрашивањем и претњама и да се господину Вуловићу омогући несметано обављање функције градоначелника Зубиног Потока", истакао је Јакшић.

"Временски период за заказивање седнице Скупштине и доношење важних одлука за функционисање општине ускоро истиче, а то је немогуће урадити без присуства и консултација са градоначелником Стеваном Вуловићем", навео је Јакшић.

Руководство општине Зубин Поток спремно је за сарадњу и рад у корист својих грађана, а уколико дође до неуспеха у спровођењу Бриселског споразума сву кривицу сносе Еулекс и међународна заједница, навео је Јакшић.

Косовска полиција покушала је да уручи Вуловићу прошлог месеца позив за саслушање али у томе нису успели јер Вуловић није био кући.

Како су пренели поједини медији на Косову, Вуловић је осумњичен да је наводно помагао при бекству једног приведеног Србина из полицијске станице у Зубином Потоку марта ове године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи