Марковић: Поштоваћемо одлуку Владе о помоћи

Председник Скупштине Јагодине Драган Марковић Палма изјавио је да градска управа, у тренутку када је финансијски и у роби помагала угроженима од поплава, није знала да ће помоћ Републике бити умањена за износ помоћи коју је исплатила локална самоуправа.

Марковић је новинарима казао да је велики број грађана Јагодине у последње време изразио незадовољство зато што мисле да им локална самоуправа тражи да врате новац који су као помоћ добили или вредност робе коју су им испоручивали, преноси Бета.

"Права истина је да је Влада донела одлуку да се преда финансијски извештај о вредности робе која је испоручена породицама угроженим од поплава", рекао је Марковић на седници Градског штаба за ванредне ситуације.

Град Јагодина је одмах након поплава угроженим породицама делио једнократну новчану помоћ која је била од 4.000 до 7.000 динара, а касније је подељено и 316 гардеробера, 106 фрижидера, 113 шпорета, 351 кревет са душеком, 145 комплета столова и столица и пет комплетних уградних кухиња.

"У том тренутку када смо ми то давали нисмо знали да ће бити таква одлука Владе, али одлуку Владе морамо да поштујемо", навео је он и додао да се са испоруком намештаја стало оног тренутка када је Влада Србије донела уредбу.

Марковић је рекао и да је Народна банка Србије "заробила" средства града Јагодине у износу од око 13.000 евра. 

"То је новац који смо ми обезбедили од донатора, наших пријатеља, сада је код њих и Народна банка ће одлучити шта ће се урадити са њим", рекао је председник Скупштине града Јагодине.

Он је поручио и да ће локална самоуправа помоћи вишечланим породицама које су имале штету од поплава тако што ће њиховим члановима понудити запослење у некој од италијанских фабрика које ће бити отворене до краја године у граду.

"Покушаћемо да запослимо чланове породица које су имале штету и које имају више чланова, а нико не ради или ради један од петоро, шесторо пунолетних чланова", казао је Марковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи