Читај ми!

Основа за бољу државну администрацију

Министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички изјавила је да је најважније што је урађено у првих 100 дана Владе успостављање институционалне и организационе основе да Влада у наредном периоду на делотворнији начин употреби државну администрацију.

Кори Удовички је рекла у Бачком Градишту, где је представљено првих 100 дана рада Владе, да је то министарство успоставило Секретаријат за јавне политике, као и да је припремљен закон о инспекцијском надзору, јавља Танјуг.

Министарка наводи да ће се тај закон ускоро наћи на јавној расправи а његово спровођење, оценила је, биће велики изазов, али би био "и још већи да није успостављен Секретаријат за јавне политике".

Закон ће регулисати рад инспекција привредних субјеката и њихову координацију.

"Убудуће се не може десити да у једну фирму дођу три инспекције истовремено, а да у другу не дођу ниједном", рекла је Удовички.

Наводи да ће бити потребно годину дана да се то успостави, али да ће, кад буде успостављен, променити привредни амбијент.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи