Читај ми!

ДС: Удар Владе на пензионере

Демократска странка оптужила је Владу Србије да предложеним изменама Закона о пензијско - инвалидском осигурању има намеру да цену њене неспособности плате будући пензионери.

Како оцењује ДС, једини начин да се стабилизује пензиони фонд и да се будућим пензионерима обезбеди сигурност јесте да се повећа запосленост, уведе боља контрола уплате доприноса и направи ефикаснија пореска и пензиона администрација, а то је управо оно што Влада Србије нема ни капацитета ни знања да учини.

Како се истиче у саопштењу ДС-а, очигледно је да Влада која инвеститоре намерава да привуче тако што ће умањивати права радника, сматра да је сада дошао ред на будуће пензионере да на себе преузму терет неспособности, нестручности и неодговорности оних који о њима треба да брину.

Демократе тврде да неке од предложених мера, попут негативних поена за превремени одлазак у пензију, постоје у земљама у којима је стопа незапослености мања од пет одсто, те да је неозбиљно очекивати да ће дати исте резултате у Србији у којој "стопа незапослености расте и, према званичним подацима Министарства финансија из априла, износи 29,7 одсто".

"У нашим условима високе незапослености оваква мера би незапосленост само увећала, посебно незапосленост жена која је већа од незапослености мушкараца", сматрају демократе.

У ДС оцењују и да влада намерава да привуче инвеститоре тако што ће умањивати права радника, као и да власт сматра да је, након професора, лекара, породиља, локалних самоуправа, пензионера и радника којима послодавци нису уплаћивали доприносе, дошао ред на будуће пензионере "да на себе преузму терет неспособности, нестручности и неодговорности оних који о њима треба да брину".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи