Читај ми!

Дачић са амбасадорима Бугарске и Грчке

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић имао је одвојене сусрете са амбасадором Бугарске и амбасадором Грчке.

Дачић је бугарског амбасадора Ангела Симеонова Димитрова примио уочи предстојеће посете министра иностраних послова Бугарске Кристијана Вигенина Србији 3. јула. 

Саговорници су размотрили питања из домена билатералних односа, подршке Републике Бугарске евроинтеграцијама Србије, као и економске сарадње, саопштило је Министарство спољних послова.

Такође, прецизиране су и теме за разговоре током посете министра Вигенина Србији, наведено је у саопштењу.

Дачић се током дана састао и са амбасадором Грчке Константиносом Икономидисом, са којим се сагласио да је наставак и унапређење политичког дијалога и свеукупних билатералних односа у обостраном интересу.

Дачић се Икономидису захвалио на хуманитарној помоћи упућеној поплављеним подручјима Србије, упркос тешкој економској ситуацији која влада у Грчкој, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Главне теме разговора биле су даљи развој билатералних односа, подршка Грчке европским интеграцијама наше земље, преговори Београда и Приштине под окриљем ЕУ, као и регионалне и друге актуелне међународне теме, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи