Читај ми!

Селаковић: Стваран привид да је Шарић у Црној Гори

Министар правде Србије Никола Селаковић рекао је да је у Србији неко годинама стварао привид да се Дарко Шарић крије у Црној Гори.

Селаковић није желео да улази у спекулације с којом намером и зашто је неко то чинио, преноси Танјуг.

"Шарићево привођење правди и довођење пред правосудне органе у Србији показало је да многе приче и причице нису имале апсолутно никакве везе са истином", нагласио је министар одговарајући на питања новинара након састанка са црногорским колегом Душком Марковићем у Подгорици.

Према његовим речима, истражни органи ће завршити свој посао, а резултати истраге ће показати да ли је постојала било каква спрега Дарка Шарића са Црном Гором.

"Ја верујем истражним органима и Србије и Црне Горе. У сарадњи са њима имам добро искуство", рекао је Селаковић и истакао да је један од резултата сарадње и привођење Дарка Шарића.

Дарко Шарић, пореклом из Пљеваља, предао се српским органима 18. марта, након четири и по године скривања.

У Београду му се суди због шверца 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у Западну Европу. 

Селаковић није желео да говори о случају Драгослава Космајца, да не би угрозио ток истражних радњи на којима раде органи гоњења Србије и Црне Горе.

Истичући да се не изјашњава о току конкретних случајева, Селаковић је нагласио да би било какво иступање на ту тему могло да угрози ток евентуалних истражних или предистражних радњи које постоје.

"Тако да је боље да допустимо да органи гоњења заврше свој посао, а онда ћемо врло радо причати о свему томе", рекао је министар правде Србије одговарајући на питања новинара.

Напоменуо је да сарадња Србије са Црном Гором - било да је у питању полиција, било јавнотужилачка организација - постоји на дневном нивоу и да су челни људи у сталном контакту.

"Видели сте недавно да смо неке акције које су другима изгледале незамисливе, успели заједничким деловањем да приведемо крају и показали да су наше државе и органи на нивоу задатка.

Драгослав Космајац је, према писању црногорских медија, у ноћи 20. јуна неколико сати пошто га је премијер Србије Александар Вучић означио као највећег српског нарко-дилера Србије, ушао у Црну Гору на граничном прелазу Ранче, док је Србију напустио на прелазу Јабука.

Сарадња у области правосуђа

Селаковић је са министром правде Црне Горе Душком Марковићем потписао Анекс Меморандума о сарадњи између министарстава у циљу унапређења и јачања сарадње.

Селаковић је том приликом оценио да успешна сарадња коју имају министарства правде Србије и Црне Горе може да послужи као образац за билатералну и мултилатералну сарадњу и земљама региона, саопштило је Министарство правде Србије.

Према његовим речима, анексом је озваничено проширење и јачање сарадње између министарстава, али је настала и обавеза да се она интензивира и још више побољша и то на пољу међународне правосудне сарадње у грађанским и кривичним стварима, европским интеграцијама, реформи правосуђа, али и у извршењу кривичних санкција.

"Уверен сам да ће добар и успешан однос који утемељују наша министарства и ми као министри, следити и сви челни људи правосудних институција Републике Србије и Црне Горе", рекао је Селаковић.

Српски министар је такође пренео велику захвалност грађанима и Влади Црне Горе на помоћи коју су упутили грађанима Србије након катастрофалних поплава које су пре месец дана погодиле Србију.

Потпредседник Владе и министар правде Црне Горе Душко Марковић нагласио је да се данашњим потписивањем Анекса верификује веома квалитетна и интензивна сарадња између два министарства правде.

"Овим документом се дефинишу начини и модалитети размене искустава и добре праксе између два министарства и када је у питању укупан преговарачки процес коме су и Црна Гора и Република Србија тренутно посвећене", рекао је Марковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи