Читај ми!

ДСС позива Србе да не излазе на косовске изборе

Демократска странка Србије апеловала је на Србе и неалбанце да не излазе на косовске изборе заказене за 8. јуни јер ће тиме допринети заокруживању "непостојеће државе Косово".

Представници ДСС су истакли и да је те изборе расписала "самопроглашена председница непостојеће државе" а да Срби, у косовком парламенту и влади могу да буду, "као и до сада само марионете", преноси Танјуг.

Заменик председника ДСС-а Александар Поповић је рекао и да је став те странке по питању тих избора увек био јасан. Залажемо се излазак на изборе по законима државе Србије и против смо ових који се у покрајини не одржавају по тим законима, додао је Поповић.

Како је навео Поповић, то је био став ДСС-а у време власти Бориса Тадића и нема разлога да буде другачији када се власт променила јер принцип је принцип.

Председник покрајинског одбора ДСС Ненад Којић је истакао да та странка, осим што ће позивати Србе и неалбанце, оне који који живе на КИМ и прогнане да не гласају 8. јуна, неће на други начин организовати бојкот избора.

"Позивамо све Србе и неалбанце, и оне који живе на КИМ и оне који су прогнани да не излазе на изборе јер тиме немамо шта да добијемо а можемо само још више да изгубимо", рекао је Којић.

Према његовим речима, откада су Срби почели да учествују на косовским изборима њихова права су била све мања и мања јер су у косовској влади и парламенту представљали само марионете.

Напомињући да су Албанци уназад више од дведесетак година бојковали све изборе које је организовала држава Србија, Којић је упитао зашто би Срби сада кршили устав и закон своје државе и изласком на изборе помагали заокруживању непостојеће државе.

Којић очекује притисак на Србе од стране Београда и међународне заједнице да изађу на изборе и упозорава на могућност лажирања резулата, односно да буде приказано да је гласало више Срба и неалбанаца од стварног броја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару