Читај ми!

Удовички: Донети законе који ће убрзати реформе

Потпредседница владе и министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички изјавила је у разговору са шефицом Мисије Савета Европе у Србији, да је неопходно извршити реформе и донети законска и подзаконска акта која ће их убрзати, те да су добродошли пројекти којима би се те реформе спровеле у практичном смислу.

Како је саопштено из кабинета потпредседнице владе, Удовички се састала са шефицом Мисије Савета Европе Антје Ротемунд, како би разговарали о будућој сарадњи те Мисије и Министарства.

Савет Европе је у сарадњи са министарствима из претходног сазива надлежним за државну управу и локалну самоуправу, започео припрему пројекта "Подршка реформи државне управе" ИПА 2012, који има за циљ унапређење система управљања људским ресурсима у јединицама локалне самоуправе.

Тим пројектом обезбедило би се стручно усавршавање службеника на локалном нивоу, као и обука локалних самоуправа за примену одредаба закона о запосленима на коме ће се ове године радити.

Удовички је, како је саопштено, нагласила да је неопходно извршити реформе и донети законска и подзаконска акта која ће их убрзати, као и да су пројекти којима би спровели те реформе у практичном смислу добродошли, због чега се захвалила Ротемунд на помоћи и спремности да Мисија СЕ у Београду у томе помогне Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи