Читај ми!

СЛС и "Српска" заједно на изборе

Председник СЛС Слободан Петровић, који је и заменик косовског премијера, потврдио је да су се та странка и Грађанска иницијатива "Српска" договорили заједнички излазак на предстојеће косовске парламентарне изборе 8. јуна.

Председник СЛС је за агенцију Бета рекао да је тај договор заснован искључиво у интересу српске заједнице, квалитету људи на заједницкцој листи, као и на квалитетнијем животу Срба на Косову.

Петровић је додао да је за њега најважније што је иницијатива о заједничком изласку на изборе заснована на здравој основи и да зато захваљује свима онима који су били део тог договора који је изнад ускостраначких и личних интереса.

"Покретачи ове иницијативе су две највеће политичке опције, СЛС и 'Српска' које и имају највећу одговорност за живот српске заједнице на Косову. Наш договор је да тако покушамо да створимо једну заједничку изборну листу на којој ће се наћи што квалитетнији људи, наши грађани који су истакнути у својим радним областима", рекао је он.

Петровић је казао да је договорено да приоритет на изборној листи буду они људи који иза себе имају резултат и искуство, али да је нажалост таквих мало што највише штети српској политици.

"Разлог више за постизање договора је и то што једна заједничка изборна листа представља могућност да се добије већи број гласова и да се на тај начин пређе ценсус који је сада потребан за српску заједницу и за сваког ко је кандидат на овим изборима", рекао је председник СЛС-а.

Према његовим речима, грађани, посебно они на северу, засићени су изборима.

"Знам и да је ниво поверења код грађана изузетно низак. Али, знам и то да сада сви заједно у српској заједници још једном треба да изађемо и да дамо легитимитет једној листи која има највеће шансе да пређе цензус и да тако допринесемо квалитетнијем и бољем животу Срба", рекао је Петровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару