Читај ми!

Делегација Европског парламента у посети СПС-у

СПС и њен председник у протеклих шест година дали суштински допринос спровођењу и убрзању реформских процеса у Србији, као и имплементацији европских стандарда и вредности, рекао је потпредседник СПС-а Жарко Обрадовић на састанку са делегацијом Европског парламента.

Делегација Европског парламента коју преводи председник Групе социјалиста и демократа у парламенту ЕУ Ханес Свобода, посетила је Социјалистичку партију Србије, а на састанку је разматрана актуелна политичка ситуација и сарадња са социјалистичким и демократским партијама у Европи и региону.

Чланове делегације ЕП је интересовала актуелна економско-социјална ситуација у Србији, и перспектива доношења реформских закона у тој области, а нарочито решења у оквиру будућег закона о раду.

На састанку је било речи и о наставку дугогодишње сарадње између СПС-а и европских социјалдемократских партија, као и о перспективама формалног чланства и партнерства СПС-а у међународним организацијама европских социјалистичких и социјалдемократских партија, саопштила је та странка.

Заменик председникиа СПС-а Жарко Обрадовић уручио је Свободи писмо захвалности чланова Главног одбора СПС-а због подршке европских социјалдемократа номинацији председника социјалиста Ивице Дачића за Нобелову награду за мир.

"Сви чланови СПС-а су веома почаствовани вашом подршком која представља велики подстицај да наставимо са нашим миротворним и демократским реформама у Србији у будућности", наводи се у писму захвалност.

Обрадовић је на састанку одржаном у просторијама СПС-а, навео допринос те странке и њеног лидера, нормализацији односа и очувању стабилности и мира на Балкану.

Оценио да су СПС и њен председник у протеклих шест година дали суштински допринос спровођењу и убрзању реформских процеса у Србији, као и имплементацији европских стандарда и вредности.

Састанку су присуствовали и функционери СПС-а Дијана Вукомановић, Бранко Ружић и Наташа Гаћеша.

У делегацији европских парламентараца били су потпредседник Групе социјалдемократа у ЕП Лубор Роучек, посланица у ЕП и чланица Одбора за спољне послове Марија Елен Копа, посланик и члан Одбора за сарадњу са Русијом Кнут Флекенштајн и генерални секретар Глобалног прогресивног форума Хавијер Морено Санчез.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару