Читај ми!

ДСС: Србија иде низбрдо

Број сиромашних ће наставити да расте и једина могућност да грађани "биолошки опстану јесте да крену ка селима", каже функционер ДСС-а Слободан Лаловић и истиче да држава наставља да води политику која Србију гура низбрдо.

Држава наставља да води политику која Србију гура низбрдо и прави проблем је што ће кретање по тој низбрдици да се убрза и настави и наредних година, изјавио је члан економског савета Демократске странке Србије Слободан Лаловић.

"Власт нема идеју како да заустави кретање Србије по тој низбрдици," истакао је на конференцији за медије Лаловић, који је био и министар рада у влади Војислава Коштунице.

Према његовим речима, број сиромашних ће наставити да расте и једина могућност да грађани "биолошки опстану јесте да крену ка селима".

"У периоду који долази, милиони грађана неће моћи да се одрже, и у таквој ситуацији требало би да дође до масовног напуштања градова како би се породице спасиле", оценио је Лаловић.

Поручио је да власт "маскира" ситуацију и да је велика заблуда да ће обећане милијарде обезбедити бољитак.

Упитан да прокоментарише изјаву министра рударства Милана Бачевића да Кина планира да уложи у Балкански регион "десет хиљада милијарди евра", он је одговорио да је небитно да ли су у питању милијарде и хиљаде, већ да је суштина проблема "прављење атмосфере у којој очекујемо да нас неко спасе".

"Могуће је да неко дође и уложи толики новац у овај део Европе... али проблем је што се ствара та атмосфера у којој се грађани убеђују да ништа не можемо сами, да смо неспособни, да смо малолетни, да не кажем малоумни, и да је једино решење да чекамо да се неко смилује да нам да неке паре," рекао је Лаловић.

Према његовим речима, то је антиживотна конструкција која делује на грађане да дижу руке од самих себе.

"Где год да дирнете, не ваља и иде на горе, ситуација је безнадежна и највећа препрека је та малодушнот грађана", нагласио је Лаловић и додао да ће предузете мере владе само погоршати ситуацију.

Навео је да ће после реконструисања јавних и друштвених предузећа 50.000 људи остати без посла, да ће млади наставити да напуштају земљу, а да старији неће имати мирну старост након пооштравања услуга пензионог система.

"Надамо се да ће се наћи снаге да се изађе из оваког стања и да се крене узбрдо", рекао је Лаловић.

Најавио је и да ће се руководство ДСС-а на изборној скупштини 19. јануара бирати по постојећем Статуту странке, пошто су на последњој седници Главног одбора одбачене иницијативе за промену надлежности Извршног одбора, као и да се потпредседници бирају непосредно.

Према важећем Статуту, потредседнике поставља лидер странке.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи