Читај ми!

Мишчевић: Србија у ЕУ већ од 2020. године

Верујем да Србија може постати чланица ЕУ када на снагу ступи наредна буџетска перспектива Уније, што је од 2020. године, каже Тања Мишчевић. Често се консултујемо са преговарачким тимом Црне Горе и разматрамо могуће начине сарадње и међусобне подршке, рекла је шефица Преговарачког тима подгоричким медијима.

Шеф Преговарачког тима Србије са Европском унијом Тања Мишчевић уверена је да Србија може постати чланица ЕУ већ од 2020. године.

"Верујемо да Србија може постати чланица ЕУ када на снагу ступи наредна буџетска перспектива Уније, што је од 2020. године", рекла је Мишчевићева.

Мишчевићева је подгорички медијима рекла да је, осим поглавља 23 и 24, за Србију потпуна новина поглавље 35, које ће обухватити наставак процеса нормализације односа Београда и Приштине.

"О структури и садржини преговора у том поглављу мало знамо и ми и ЕУ, па ће зато представљати јединствени изазов. Свакако, велики изазов ће бити преговарати о питањима животне средине, енергетике, транспорта, руралног развоја и пољопривреде", навела је шефица Преговарачког тима.

Упитана да ли се у неком тренутку приступања ЕУ може очекивати обједињавање преговора и идентичан темпо напретка и Србије и Црне Горе, Мишчевићева је рекла да је Београд тек на почетку преговарачког процеса, али да има пуно логике у томе да се ЕУ више неће појединачно ширити.

"Али, исто тако, било би јако лоше да било ко чека на неку другу државу да би постао чланица ЕУ", истакла је, додајући да има много области у којима Србија и Црна Гора могу више сарађивати на европском путу.

Мишчевићева је напоменула да са главним преговарачем Црне Горе са ЕУ Александром Пејовићем има изузетну комуникацију и сарадњу.

"Често се консултујемо како у вези са искуствима Црне Горе која је већ одмакла у преговорима, тако и у вези са потенцијалним начинима сарадње и међусобне подршке у процесу преговора", навела је Мишчевићева и најавила скору посету Подгорици, током које ће разговарати са члановима црногорског преговарачког тима са ЕУ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи