Живковић: Једино је Нова странка опозиција

Нова странка је једина опозициона странка у Србији, остале странке су или тренутна власт или су до јуче то биле, сматра лидер те странке Зоран Живковић. Влада је за годину и по дана највећи део времена потрошила да говори о томе да су они најбоља влада у историји Србије и да је све решено, оценио Живковић.

"Можда делује мало субјективно, али мислим да је Нова странка једина опозициона странка у Србији", оценио је лидер те странке Зоран Живковић, који сматра да су остале странке "или власт или су до јуче биле власт, па би сада поново да буду власт са овима који су данас на власти".

"Ми у Србији немамо политику која је одговорна према својим бирачима, немамо полититичаре који се баве јавним интересом", рекао је Живковић и додао да је "проблем Србије у томе што нам је политичка сцена постала нешто између манекенске писте, фарме, великог брата или турске или латиноамеричке серије".

Осврћући се на рад Владе, Живковић је у интервјуу Фонету рекао да је за годину и по дана "највећи део времена потрошила да говори о томе да су они најбоља Влада у историји Србије и да је све решено".

"Ми реално имамо пад индустријске производње, пад извоза, имамо пад стандарда, пораст незапослености. Више имамо данас криминалаца него пре две године, мада их је и тада било превише", рекао је Живковић.

"Све остале странке су странке које су сада власт и оне које су до јуче биле власт, па би сада поново да буду власт са овима који су данас на власти", објаснио је Живковић.

Немамо ни једну странку која каже "ово не ваља, ми нудимо алтернативни програм," него сви кажу "ово не ваља, а Александар Вучић је много добар и ми бисмо били његови најбољи савезници", оценио је Живковић.

"Вучић као да је, пре шест месеци или годину дана, расписао јавни конкурс за свог политичког кућног љубимца, на који су отишле три пријаве из Демократске странке, а затим и на Чедомира Јовановића и Ненада Чанка", рекао је Живковић.

Сматра да и расписивање ванредних избора зависи од Вучића, али напомиње да за то треба да постоје разлози. "Избори се не расписују ако мислите да сте добри, јер нема разлога за то, али ако их расписујете зато што сте лоши, е онда да видимо шта је ту лоше", објашњава Живковић.

Кад год избори да буду, Нова странка је спремна за њих, нагласио је лидер Нове, мада би јој, додаје, одговарало да буду крајем године, јер је странка у формирању.

На будућим изборима бирачи ће, према речима Живковића, имати Нову странку која неће да обећава ништа, него ће тражити од грађана да гласају за њу и да "тим гласањем преузму одговорност да, заједно са нама, раде на спровођењу програма који ће Србију да одведе напред".

Упитан какве предизборне и постизборне коалиције очекује, Живковић је рекао да "Нова странка неће ући ни у какву коалицију пре избора, а после избора зависи од изборних резултата".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи