Читај ми!

Стефановић: Београдски избори у марту

Очекујем да ће локални избори у Београду бити одржани у првој половини марта, каже председник републичког парламента Небојша Стефановић. Још без става СНС-а о расписивању ванредних парламентарних избора, каже Стефановић.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић изјавио је да очекује да ће локални избори у Београду бити одржани у првој половини марта, наводећи да је 16. март последњи датум када избори треба да буду одржани.

"Изборе ћу свакако расписати у законском року. Очекујем да буду одржани у првој или другој недељи марта", рекао је Стефановић на конференцији за новинаре.

Потпредседник СНС-а изјавио је да још нема страначког става о расписивању ванредних парламентарних избора, а да ће изборе у Београду вероватно расписати за прву или другу недељу марта.

Стефановић је у Скупштини, одговараћи на питања новинара, подсетио да на последњој седници Председништва СНС-а није постигнут консензус о расписивању ванредних парламентарних избора и да се од тада ништа није променило.

На питање да ли напредњаци о томе могу да одлуче до Божића, Стефановић је рекао да нема информацију да ће следећа седница Председништва СНС-а бити одржана до 7. јануара и додао да ће одлуку о одржавању седнице донети лидер странке Александар Вучић.

Стефановић је поновио свој став да Скупштина Србије треба да ради ефикасније и са већом већином која ће бити способна да "изнесе неке тешке ствари на својим леђима", и додао да није сигуран да ће актуелни сазив имати снагу да изнесе све болне резове који су неопходни.

Упитан ко кочи реформе у Србији, Стефановић је рекао да постоје теме и законска решења чија реализација погађа одређене политичке групације у парламенту.

Коментаришући последњу изјаву председника Србије Томислава Николића који је рекао Србија може да има још бољу владу и да би ванредни избори ишли у корист грађана, Стефановић је навео да Николић има право на свој став и да је позван да га изнесе, али и додао да не би коментарисао појединачна мишљења.

Демократе опседнуте СНС-ом

Поводом саопштења Демократске странке да СНС није испунио обећања дата грађанима, Стефановић је рекао да је "ДС опседнут СНС-ом".

Једино о чему говоре су СНС и Александар Вучић, рекао је Стефановић и навео да демократе немају решења за проблеме са којима се друштво суочава, као што их није имала ни док је била на власти.

Говорећи о инвестицијама, за које демократе тврде да су изостале, Стефановић је навео да је у 2011. и 2012. години ниво инвестиција био рекордно низак, осим ако "демократе у инвестиције не рачунају то што је бизнисмен Мирослав Мишковић продао 'Макси'".

Стефановић, такође, очекује да ће Влада упутити захтев за сазивање ванредне седнице парламента за прву половину јануара, будући да Скупштина ванредно може да заседа на захтев владе или трећине посланика.

Према његовим речима, само последњег дана претходне године у парламент је стигло 11 законских предлога, међу којима су и измене Закона о приватизацији и Закона о стечају, о којима ће Скупштина Србије расправљати у јануару.

Један од приоритета парламента у наредном периоду, како је указао Стефановић, биће и да се деца просјаци склоне са улице и да се не третирају као криминалци, већ као жртве, за шта ће бити потребне измене закона.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи