Ђелић поднео оставку

Божидар Ђелић поднео оставку на место посланика у Скупштини Србије и на функције у Демократској странци. У наредним годинама нећу имати професионални ангажман у Србији, каже Ђелић.

Посланик и функционер Демократске странке Божидар Ђелић поднео је данас оставку на посланичку и страначке функције, будући да од 1. јануара постаје извршни директор инвестиционе банке "Лазард", а у наредним годинама, како је рекао, неће имати професионални ангажман у Србији.

"Бићу у Паризу, али ћу радити широм света - саветоваћу државе, велика предузећа и банке о финансијским стратегијама", рекао је Ђелић на конференцији за новинаре у ДС-у.

Он се захвалио свима у ДС-у и онима који су га подржавали, али и онима који су га, како је рекао, нападали и оспоравали, "јер су га тако ојачали".

Ђелић, који остаје члан ДС-а, каже и да је ангажован у тој инвестиционој банци на неодређено време.

"Мислим да би било добро за нашу земљу када би људи попут мене, који ће се налазити у самом врху светских финансија, могли да помогну држави, али формирала се таква атмосфера да би свако моје ангажовање било погрешно протумачено", истакао је Ђелић.

Поручио је да они "који стварају такву атмосферу размисле о томе", као и да због тога неће бити професионално ангажован у Србији.

Лидер демократа Драган Ђилас нагласио је да је поносан што је "човек који је био у врху ДС-а и радио разне и одговорне послове претходних 12 година у земљи", добио овакву професионалну понуду.

"Били бисмо боља земља када би више људи који се баве политиком имали такво знање и квалитет да могу да добију међународне функције", рекао је Ђилас.

Председник ДС-а додао је и да ће Ђелић недостајати у економском делу који демократе креирају и да је много помогао у прављењу економског програма који ДС жели да спроведе.

"Очекујемо од њега да нам волонтерски даје савете и убудуће, и сматрам да је то велико признање и за ДС када један од нас добија овако престижне понуде у иностранству", рекао је Ђилас.

Он је подсетио да је и Милица Делевић добила позицију у Европској банци за обнову и развој, а да је то, као и Ђелићев одлазак, најбољи показатељ да ДС има много квалитетних људи.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару