Читај ми!

Скупштина ДСС-а 19. јануара

За сада једини кандидат за председника ДСС-а, који ће бити одлучен на изборној скупштини 19. јануара, јесте Војислав Коштуница. На изборној скупштини ће бити представљена начела политичке неутралности која се састоје у активној сарадњи са државама и запада и истока, рекао посланик ДСС-а Марко Милутиновић.

Демократска странка Србије одржаће 19. јануара изборну скупштину, а једини кандидат за председника је досадашњи лидер те политичке партије Војислав Коштуница.

Скупштина, на којој ће бити изабрани и потпредседници странке, имаће и програмски карактер јер ће бити представљена начела политичке неутралности државе за коју се ДСС залаже, речено је на конференцији за новинаре.

Посланик ДСС-а Марко Милутиновић је рекао и да је до сада велики број општинских одбора преложио да Коштуница настави да обавља дужност председника странке и "да се и даље прикупљају кандидатуре".

"Да ли ће бити нових потпредседника, показаће сама скупштина", рекао је Милутиновић, додавши да је "за сада Коштуница једини кандидат и да га је предложио велики број општинских одбора".

Према његовим речима, на скупштини 19. јануара ће бити представљена начела политичке неутралности која се састоје у активној, а не пасивној сарадњи и са државама запада и истока, а која је у интерсу грађана и наше земље.

Милутиновић је поновио и да ДСС очекује добар резултат на београдским изборима, који се најављују крајем фебруара или почетком марта.

Навео је и да ће ДСС на тим изборима понуди грађанима свој план али и државну и националну политику изразивши уверење да ће "ДСС на тим изборима показати своју снагу".

Милутиновић је навео и да ће ДСС имати свог кандидата за градоначелника додавши да ће се "одлука о томе ко ће то бити донети у данима који предстоје".

Поновио је страначке критике на рачун европских интеграција Србије и истакао да се ДСС залаже за свеобухватну јавну распарву о томе којим путем Србија треба да иде као и за референдум на коме би се грађани изјаснили о томе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару