Читај ми!

Живковић: Избори у Вучићевим рукама

Избори ће се десити када Вучића потера нека емоција, каже лидер Нове странке Зоран Живковић. Оцењује да у Србији неће бити социјалних немира. Све партије доживеле политички банкрот, навео потпредседник Нове Владимир Павићевић.

Председник Нове странке Зоран Живковић изјавио је да о изборима одлучује лидер Српске напредне странке Александар Вучић и оценио да у Србији неће бити социјалних немира.

"Избори ће се десити када Вучића потера нека емоција. У једном тренутку је то према брави, у другом тренутку према изборима", казао је Живковић у Лесковцу, где је основан Градски одбор Нове странке.

Живковић је рекао да је економска и медијска ситуација у Србији слична оној из деведесетих година прошлог века.

"Имамо цензуру или аутоцензуру у медијима на библијском нивоу. То значи да не смете да трепенете, али имате људе који губе посао, да су плате смешне, да све поскупљује, да је грејање никакво, да је вода загађена у Ужицу, да на ауто-путу гину људи због рупа као на месецу, а да нам на телевизији емитују рај", навео је Живковић.

Лидер Нове странке је, одговарајући на питање новинара да ли ће на пролеће бити социјалних немира, оценио да у Србији до тога неће доћи.

"Стање пропадања траје јако дуго. Људи који су социјално угрожени немају више вољу за тако нешто. Једна половина живи у лажној нади да ће се нешто боље десети, а друга половина се помирила са судбином и практично тихо умире", рекао је Живковић.

Живковић је додао да синдикалне вође чувају своје привилегије и да њих 500, 600 у Србији ништа не ради, а прима плату, док се правима радника нико не бави озбиљно.

Потпредседник Нове странке Владимир Павићевић рекао је да су све партије доживеле политички банкрот јер су престале да извршавају своје обавезе према грађанкама и грађанима Србије.

"Нова странка негује другачији приступ који подразумева усмереност ка владавини права, обезбеђивању услова да кредибилни и стручни људи спроводе неке политике", рекао је Павићевић.

За председника Градског одбора у Лесковцу изабран је инжењер Братислав Стаменковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару