Читај ми!

ДСС: Циљ двоцифрен резултат у Београду

Наш циљ је да остваримо двоцифрени резултат на локалним изборима у Београду и тражимо да Београђани укажу своје поверење нашој странци, поручио лидер ДСС-a Војислав Коштуница. ДСС сматра да треба заједно расписати и републичке и београдске изборе, истакао Коштуница.

Лидер Демократске странке Србије Војислав Коштуница изјавио је да је циљ те странке да оствари двоцифрен резулта на београдским изборима које очекује "за који месец".

Коштуница је, на седници Главног одбора у Новом Саду истакао и да за ДСС београдски избори имају пресудан значај и да та странка "на њима мора да покаже своју снагу и да започне поновни раст".

Лидер ДСС-а сматра да "нема ништа природније од тога да крене од престонице Србије" и да ДСС упрегне све своје снаге и да покаже у Београду своју снагу "и када је реч о градским и престоничким темама и када је реч уопште о државотворној политици странке".

"Наш циљ је да остваримо двоцифрени резултат и тражимо да на овим изборима Београђани укажу своје поверење нашој странци", рекао је лидер ДСС-a.

Где и када ће ДСС показати своју снагу и колико заиста вреди ако не на београдским изборима, упитао је Коштуница.

"Данас знамо и да ће за који месец сигурно бити избора за Београд", рекао је Коштуница поновиши да ДСС сматра да треба заједно расписати и републичке и београдске изборе.

Председник ДСС-а је истакао и да је обавеза странке да од грађана јасно и гласно затражи подршку за промену државне политике додавши да "Србији Европска унија може бити партнер, али не може бити тутор који јој истовремено и отима територију".

Коштуница наводи и да је "зато циљ ДСС-а да у земљи покрене националну дебату да ли нам је у интересу ЕУ или политичка неутралност" додавши да смо "видели да је војна неутралност донела земљи само корист и никаву штету".

"И политичка неутралност би Србију извукла са беспућа европских интеграција и отворила земљи политичку и економску перспективу", рекао је лидер ДСС-a, истакавши да "ми не можемо доћи до политичке неутралности без снажне подршке грађана".

Председник ДСС-а оптужио је власт да поданичким односом према ЕУ "разбија Србију, руши вредности на којима почива и води је у економску пропаст".

"Србија је пред великим и судбоносним избором. Два пута су пред нама. Један је пут тежи и он нас води до слободне и политички неутралне Србије. Други пут је много лакши и на тај пут, уз жестоку и агресивну пропаганду, садашња власт гура Србију. Тај други пут је пут европских интеграција", рекао је Коштуница на седници Главног одбора ДСС-а у Новом Саду, саопштила је та странка.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару