Вучевић: Не желимо да стојимо у месту

СНС не жели да Нови Сад стоји у месту, нити да се стање замрзне, већ жели да се град развија, рекао градоначелник Новог Сада Милош Вучевић. Нисмо сигурни да сви партнери имају исту свест о томе, и то је оно што нас не задовољава, истиче Вучевић.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да Српска напредна странка жели да допринесе даљем развоју тог града, али да није сигурна да и остали коалициони партнери који учествују у градској власти имају исту свест о томе.

Гостујући у Дневнику РТС-а, Вучевић је рекао да је неспорно све оно што је СНС урадио у Новом Саду од када је преузео одговорност за вођење града, али да то није задовољавајуће.

"Ми не желимо да стојимо у месту, не мислимо да стање треба да се замрзне, већ желимо да се град развија. Нисмо сигурни да сви партнери имају исту свест о томе, и то је оно што нас не задовољава. У крајњем случају, ако не постоји сагласност свих који учествују у извршној власти у Новом Саду, долази до ситуације да таква власт не постиже резутлтате", рекао је Вучевић.

Вучевић је објаснио да је на последњој седници градског одбора конципирано саопштње СНС-а о томе да не жели по сваку цену да буде на власти у Новом Саду, јер је чланство тражило да се странка изјасни о томе.

Истакао је да СНС није изашао да прети изборима у том граду како би "дизао прашину", али да жели да се град развија и реформе спроводе. Како каже, уколико то не буде могуће, онда је Нови Сад "ближи или стварању нове већине или изборима".

"Не могу сад да кажем која је опција реалнија, јер су у политици и једна и друга опција могуће", рекао је Вучевић.

Подсетио је и да је више пута упозоравао своје коалиционе партнере да се покрену и наставе реформу онога што је затечено, не би ли град кренуо напред.

Градоначелник Новог Сада није конкретно навео којим је коалиционим партнерима незадовољан, али је рекао да се "свако ту препознао" и да је у непосредном разговору са њима "саопштио шта је имао да им саопшти".

Како је рекао, СНС инсистира на томе да се и на локалном нивоу прате напори државне политке да се "упристоји и држава и град" и да се крене у реформе, за које истиче да неће бити нимало једноставне нити пријатне.

Објашњавајући због чега су напредњаци незадовољни понашањем појединих партнера, Вучевић је навео пример да је пре неколико дана једно комунално предузеће смањило број запослених за више од 40, иако то није једноставно урадити, а да је истовремено друго предузеће запослио 70 нових радника.

"Ако имате да једна градска управа током целе године практично кочи инвестиционе активности кључног комуналног предузећа Новог Сада, да је једна служба неспособна да купи аутомобиле за полицију које смо обезбедили буџетом за 2013. годину и да нико за то одговара... Зашто би СНС у томе учествовао", упитао је Вучевић.

Иако очекује да ће предлог одлуке о буџету добити потребну већину у градској скупштини, Вучевић сматра да ће прави тест за постојећу већину бити предлог, са којим ће напредњаци ускоро изаћи, а реч је о другачијој органзацији градске управе.

"Градска управа неће више моћи да постоји као феуд. Видећемо да ли ће коалицони партнери то подржати", рекао је Вучевић.

Прецизирао је да ће предлог СНС бити јединствена управа, што је, како каже, неопходно да би се рационалније направила градска администрација.

"Директори јавних комуналних предузећа мораће да престану да сваки дан иду по ресторанима, мораће да престану да купују луксузне путничке аутомобие, мораће да смање расходе, а не само да очекују да им поскупе комуналне услуге или да добију већа издвајања из буџета", закључио је Вучевић.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару