ДС, ЛДП и СДУ против Цециног наступа у Београду

Није у реду да грађанима у новогодишњој ноћи на платоу испред Скупштине пева осуђивана особа која је сарађивала са "земунским кланом", поручили градски одбори ДС-а и ЛДП-а у Београду, као и Социјалдемократска унија.

Вест да ће Београђане у новогодишњој ноћи на платоу испред Скупштине Србије, између осталих, забављати Светлана Цеца Ражнатовић, изазвала је оштре реакције ДС-а, ЛДП-а и СДУ-а, који поручују да није у реду да грађанима пева "осуђивана особа која је сарађивала са 'земунским кланом'".

Осим Цеце, певаће и Наташа Беквалац, Јелена Томашевић, Никола Роквић и Кики Лесендрић, а дочек ће коштати до 4,5 милиона динара.

Председник Градског одбора ДС-а Балша Божовић поручио је у саопштењу да је новогодишњи наступ Светлане Ражнатовић, "која је осуђивана и која неуспешно покушава да објасни спорне везе са 'земунским кланом', врхунска увреда за грађане Београда".

"Организовање новогодишњег дочека на коме је главна звезда естрадна уметница која персонификује свеопшту пропаст нашег друштва, понижавање је свих пристојних људи у овом граду. Овако скандалозна одлука Привременог органа само потврђује да људи који су прегазили изборну вољу грађана не разумеју ни Београд ни Београђане, као ни њихову жељу да живе у европској метрополи у којој нема места за овако срамне ствари", рекао је Божовић.

Менаџер Градског одбора ЛДП-а Београд Младен Башић у саопштењу указује на то да Београђани нису "заслужили да им прва Нову 2014. годину честита особа хапшена у акцији 'Сабља' због сарадње са 'земунским кланом', чији су припадници осуђени за убиство премијера Зорана Ђинђића".

Башић истиче да није у реду да грађанима пева "особа која је осуђена због финансијских малверзација, удовица Жељка Ражнатовића Аркана, симбола крвавих ратова из деведесетих".

"Ово није само прворазредни скандал, већ је и ругање сваком пристојном човеку који живи у Београду. Имамо разумевање за тешко финансијско стање у којем се Београд налази, и јасно је свима који су добронамерни да новца за велика славља нема, али се зато најоштрије противимо да се уместо пристојног дочека, главни град претвори у место у којем се организује манифестација која ће означити и потпуни морални и културни банкрот и суноврат", наводи Башић.

Пита се и како је могуће организовати овакав догађај у земљи у којој је министар културе до јуче био директор Београдске филхармоније, поручујући да је то ругање и "њему и људима који су са одушевљењем поздравили то што је коначно неко ко се разуме у свој посао постављен на тако одговорну државну позицију".

"Доста је Београду и Србији оваквих мајки и очева нације. Нисмо заслужили да нам и новогодишњу ноћ трују мотивима за које смо сви помислили да су давна ружна прошлост наших живота. Београду је потребна нова енергија и нови импулс који ће га извући из стања у коме се налази", истакао је Башић.

И Социјалдемократска унија осудила је одлуку управе Београда да се на новогодишњем концерту у Београду као главни учесник појави Светлана Ражнатовић, наглашавајући да промовисање особе "која је хапшена током операције 'Сабља', осуђена за утају пореза и готово увек у јавности представљена као Арканова удовица, не само да шаље веома ружну слику о нашем главном граду већ и говори шта они који организују овај скуп мисле о култури у Београду".

"У граду у којем постоје озбиљни музички уметници и класичне и забавне музике, наметање Светлане Ражнатовић као културног модела заправо је скандал и исмевање културне историје Београда и свођење на кич", истиче се у саопштењу СДУ-а.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару