Читај ми!

СПС: Нема политичког сукоба са СНС-ом

Не постоји политички сукоб напредњака и коалиције окупљене око социјалиста, поручио функционер СПС-а Ђорђе Милићевић. Ванредни парламентарни избори ствар договора, сматра Милићевић. Посланица ДСС-а Санда Рашковић Ивић каже да постоји расцеп у владајућој коалицији и истиче да је опозиција увек за ванредне изборе.

Заменик шефа посланичког клуба СПС Ђорђе Милићевић рекао је да не постоји политички сукоб напредњака и коалиције окупљене око социјалиста, као и да су ванредни парламентарни избори ствар договора.

"Ова влада је влада коалиције странака око СНС-а и коалиције око СПС-а и када неко говори на тему ванредних парламетнарних избора мора најпре да говори о резултатима владе", рекао је Милићевић новинарима у парламенту.

Напоменуо је да се о ванредним парламентарним изборима увек може разговарати, али да социјалисти сматрају да Србија треба крупним корацима да иде ка стабилизацији.

Милићевић је рекао да је одлука СНС-а да изађе из власти у 11 општинских самоуправа унутарстраначка и подсетио да свака локална стредина има своје специфичности.

Посланица ДСС-а Санда Рашковић Ивић сматра да постоји велики расцеп у владајућој коалицији и истиче да је опозиција увек за ванредне изборе.

Рашковић Ивић је, међутим, упозорила да, са становишта Устава, расписивање ванредних парламентарних избора неће бити једноставно.

"То неће бити тако лако извести, јер, хипотетички гледано, и када би премијер поднео оставку и када би председник државе најјачој странци, а то је СНС и Александру Вучићу понудио да направи кабинет, уколико потпредседник Владе Вучић то одбије, онда ће на њега пасти одговорност за то да грађани поново треба да иду на изборе, да се троши новац и да држава стане", рекла је Рашковић Ивић.

Посланица сматра да је то и за Вучића "велики залогај". "Не знам да ли ће Вучић у томе хтети да учествује", закључила је Рашковић Ивић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару