Читај ми!

Вулин: Следи просперитет за Србе на КиМ

Следећа година је година политичке стабилизације и економског просперитета за Србе на КиМ, рекао Александар Вулин, који је приствовао почетку радова на пробијању тунела за водоснабдевање северног дела Покрајине.

Министар без портфеља Владе Републике Србије задужен за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је да ће 2014. година бити година политичке стабилизације и економског просперитета за Србе на КиМ.

Министар Вулин је рекао да су то две ствари које иду једна уз другу.

Према његовим речима, без политичке стабилности Срба на КиМ и њихове уверености да ће се ствари наставити овако како су кренуле неће бити економске стабилности, а без ње нема живота.

"Зато смо покренули акцију хиљаду радних места до 1. јула, зато радимо ово што данас радимо, 2014. година ће бити година политичке стабилизације за Србе на КиМ и биће година њиховог економског просперитета" подвукао је Вулин.

Вулин је данас присуствовао минирању брда Буљиновац, изнад села Јагњеница, на путу Косовска Митровица - Зубин Поток, ради пробијања тунела, у склопу радова на изградњи регионалног водовода.

Министар је том приликом истакао да је ово велики подстицај за људе који живе на северу КиМ и да држава Србија неће дозволити умањивање животног стандарда на Косову и Метохији.

"Очекујем да већ идуће године можемо да кажемо да нећемо имати проблема са водоснабдевањем и да је један од најважнијих проблема за свакодневни живот на овај начин решен," рекао је он и додао да се опет потврђује да живот на КиМ није могућ без Владе Републике Србије, да није могућ без Србије.

Директор фирме РДС група из Бора, која изводи бушачко минерске радове на изградњи тунела регионалног водосистема општина Зубин Поток, Звечан и Косовска Митровица, Младен Поповић истакао је да је то изузетно значајан објекат у целом систему водоснабдевања који има посебан значај за овај крај и овај народ.

"Схватили смо наш задатак и сматрам да смо на време кренули са активностима да нас зима не би омела. Наш улазак у планину са овим бушачко - минерским радовима омогућава нам да радимо и на екстремно ниским температурама које ће вероватно доћи наредних месеци. Ово је била важна фаза да одржимо уговорену динамику радова на пројекту, рекао је Поповић.

Дужина тунела је 915 метара и кроз њега ће провучен одговарајући цевовод кроз који ће вода бити спроведена до друге две општине. Завршетак радова се очекује за годину дана.

Министар Вулин ће данас у Звечану присуствовати свечаној академији поводом 40 година од оснивања Факултета уметности са привременим седиштем у Звечану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару