Читај ми!

Примопредаја власти у Грачаници

Дужност градоначелника Грачанице преузео Бранимир Стојановић, из грађанске иницијативе "Српска". Стојановић очекује да ће нови скупштински сазив подржати формирање Заједнице српских општина и све друге важне одлуке, јер је то, како је рекао, у интересу становника општине Грачаница.

Новоизабрани градоначелник Грачанице Бранимир Стојановић, из грађанске иницијативе "Српска", преузео је дужност од досадашњег првог човека те косовске општине Бојана Стојановића, који је био изабран на листи Савеза косовских Срба (СКС).

Бранимир Стојановић рекао је новинарима да ће нова општинска администрација радити на побољшању комуналних услуга, као и на побољшању постојећег стања у просвети и здравству.

Он је истакао да ће први задатак новог руководства те општине бити да се забрани градња на пољопривредном земљишту.

На питање на који начин ће формирати већину у Скупштини општине, јер има свега девет одборника, Стојановић је рекао да "Српска" већ сада има већину са одборницима Самосталне либералне странке који су још у току првог круга избора за градоначелника обећали подршку тој листи.

Он је, такође, рекао да за доношење "крупних одлука", за које је потребна двотрећинска већина, очекује подршку свих одборника, јер се ради о заједничком интересу свих Срба који тамо живе.

Стојановић је изразио очекивање да ће нови скупштински сазив подржати формирање Заједнице српских општина и све друге важне одлуке, јер је то у интересу становника општине Грачаница.

Примопредаја дужности одржана је испред једне приватне зграде у којој је функционисала досадашња општина. Нови градоначелник је рекао да ће у нову зграду, која се гради, нова администрација прећи када се отклоне сви технички проблеми настали у току градње.

У вези с постојећим српским општинама, које раде по законима Републике Србије, и њиховог функционисања, Стојановић је рекао да ће оне "остати исте" све док се не заврши договор у Бриселу и док се не формира Заједница српских општина.

Досадашњи градоначелник Бојан Стојановић поново је честитао новом градоначелнику и рекао да на изборима побеђују програм, идеја и визија.

"Савез косовских Срба ће новом руководству давати подршку онолико колико то од њега буде захтевано", рекао је Бојан Стојановић и додао да очекује да ће та сарадња бити заједнички интерес са истим циљевима.

Он је казао да није песимиста и да мисли да ће општина с новим руководством добро функционисати, а да очекује да ће бити и напретка у односу на ранији период.

Одлазећи градоначелник је оценио да је свом наследнику оставио једну од најбољих институција на Косову и Метохији, јер нема незавршених пројеката, већ само оних који су у току.

Он је истакао да он не жели да учествује у "подели изборног плена". Бојан Стојановић је рекао да ће СКС пружити подршку за формирање Заједнице српских општина све дотле док то буде програмски онако како је представљено, а да ће уколико буде измена, та подршка зависити од тога шта мисле бирачи те листе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару