Пајтић уручио уговоре о помоћи избеглицама

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић уручиo уговоре по којима су 22 избегличке породице у шест војвођанских општина добиле помоћ покрајине. Реч је помоћи од 4,4 милиона динара у укупном износу за набавку механизације и опреме за пољопривреду, занатство и услужне делатности.

Избегличке породице у шест војвођанских општина добиле су помоћ покрајине у износу од 4,4 милиона динара за набавку механизације и опреме за пољопривреду, занатство и услужне делатности, а уговоре је уручио председник Владе Војводине Бојан Пајтић.

"Захваљујући том новом програму покрајинског Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима, свака од тих породица добила је по око 200.000 динара помоћи, која ће им омогућити да својим рукама зарађују хлеб, што је веома важно у овим условима кризе", рекао је Пајтић.

Истичући да ће покрајинска влада наставити и у идућој години да, колико може, помаже избегличке и расељеничке породице, иако то како је рекао није надлежност покрајине, Пајтић је нагласио да је пружање помоћи тој популацији морална обавеза.

Он је напоменуо да је, посредством тог покрајинског фонда, до сада око 4.000 избеглих или расељених у Војводини добило кров над главом, захваљујући откупу сеоских кућа или донацијама у грађевинском материјалу.

Покрајина даје и стипендије најбољим ученицима из избегличких породица, подсетио је Пајтић и истакао значај овог новог програма помоћи, на основу којег ће корисници сами моћи да обезбеде егзистенцију себи и својим породицама.

Директор Фнда Радомир Кукобат је рекао да је сврха тог програма економско оснаживање избегличких породица у Војводини и нагласио значај такве врсте помоћи у овим кризним условима, у којима је незапосленост у нашој земљи висока.

Док је стопа незапослености у Србији 25 одсто, у избегличкој популацији достиже 36 процената, рекао је он и прецизирао да је међу корисницима тог фонда чак 43 одсто оних који немају стално запослење.

Кукобат је најавио да ће идуће године тај нови програм помоћи бити настављен и да ће се настојати да буде повећан број његових корисника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару