Читај ми!

Мали: Дуг Београда 960 милиона евра

Укупно задужење Београда је 960 милиона евра, саопштио председник Привременог органа у престоници Синиша Мали. "Рупа" у градском буџету биће покривена агресивном штедњом, истиче Мали.

Председник Привременог органа Града Београда Синиша Мали објавио је да је укупно задужење Града око 960 милиона евра.

Мали је на конференцији за новинаре рекао да је Град Београд узео кредите у износу од 412 милиона евра и да са каматама до 2039. године треба да плати 662 милиона евра.

Према његовим речима, обавезе према школама, установама културе и здравственим установама износе 46 милиона евра, а томе треба додати и 260 милиона евра укупних дуговања комуналних предузећа.

Мали је рекао да су привременим буџетом Града за прва три месеца 2014. године планирани приходи у висини од 15,4 милијарде динара, и исти толики расходи. Како је истакао, у првобитним плановима утрошака средстава за први квартал наредне године, пројектовани су  расходи већи за чак осам милијарди динара.

"Ту 'рупу' у градском буџету покрићемо агресивном штедњом", рекао је Мали новинарима и истакао да се Београд неће задуживати следеће године.

Објаснио је да то значи да ће ефикасније морати да се послује, да ће се скресати сви непотребни трошкови, укључујући службена путовања и трошкове маркетинга, и да ће се пролонгирати неке инвестиције.

Износећи цифре о привременом финансирању Града и тренутним дуговањима, Мали је указао на то да ће убудуће максимално одговорно морати да се располаже средствима Града.

Председник Привременог већа Београда најавио је и да ће разговарати са Градским секретаријатом за здравство како би се нашло решење за рад Центра за вантелесну оплодњу.

Мали је рекао да, према његовим сазнањима, у градском буџету за прва три месеца наредне године није одређен новац за тај центар, "али да ће се свакако изнаћи решење да Град помогне његов рад".

Истакао је да је заказао састанак са градским секретаром с којим ће разговарати о том центру и да до сада није имао времена да разговара о детаљима.

"Волео бих да чујем које су им потребе и како раде, и ако будемо нашли начин да им помогнемо - (хоћемо) можда у неком мањем обиму", рекао је Мали.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару