Вучевић: Избори зависе и од резултата владе

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио да ће од резултата реконструисане владе зависити да ли ће се ићи на ванредне парламентарне изборе. Важно је да при доношењу одлуке преовлада интерес државе, а не страначки интерес, истакао Вучевић.

Члан председништва Српске напредне странке и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је да ће одговор на питање да ли ће се ићи на ванредне парламентарне изборе зависити и од резултата реконструисане владе, а да при доношењу те одлуке неће преовладати страначки интерес већ интерес државе.

Вучевић је рекао Танјугу да не може да се сакрије чињеница да је већина чланова председништва и велика већина чланова Српске напредне странке заговорник одржавања ванредних парламентарних избора.

"То је потпуно природно зато што странка јача и осећа да није довољно искоришћен потенцијал који има и подршка коју народ даје странци да те промене могу да иду брже, јаче и боље и да буду ефикасније", рекао је Вучевић, додајући да је "сасвим легитимно да једна политичка странка која има такву подршку и на којој је таква одговорност, жели да се то дешава и у пракси".

Вучевић је истакао да на последњим седницама председништва није било речи о ванредним парламентарним изборима, додајући да ће се видети шта ће бити на конгресу странке на коме очекује апсолутну подршку Александру Вучићу за избор председника странке, нагласивши да се "тај избор не доводи у питање".

"Не могу да искључим могућност да ћемо у 2014. години имати ванредне парламентарне изборе, а ако се поставља питање шта ће о томе одлучити - одлучиће интерес државе и неће преовладати страначки интерес", казао је Вучевић нагласивши да ће Српска напредна странка увек водити рачуна о интересу Србије.

По његовим речима, ако највећи страначки органи буду проценили да држава трпи због недовољно ефикасне политике и да СНС мора преузети већу одговорност за судбину државе онда се "може рећи да ћемо бити много ближи ванредним парламентарним изборима".

Вучевић је подсетио на то да је на седници председништва СНС-а, када се одлучивало да ли ће та странка подржати реконструкцију владе, већина изнела став да се већ тада иде на изборе, али да је тада прихваћена аргументација председника напредњака Александра Вучића да је интерес државе и народа да се иде у реконструкцију.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару