Читај ми!

Рат саопштењима СНС-а и ДС-а

ДС користи особе са инвалидитетом као средство за борбу са политичким противницима, саопштио градски одбор СНС-а у Новом Саду. Претходно изнете оптужбе ДС-а да град не помаже рад Центра "Живети усправно" СНС одбацио као нетачне.

Градски одбор Српске напредне странке у Новом Саду саопштио је да Демократска странка користи једну од најугрожених група, особе са инвалидитетом, као средство за борбу против политичких противника.

"Обавештавамо јавност да је ДС додирнула дно у свом политичком деловању", навео је СНС у саопштењу и додао да су оптужбе да град не помаже рад Центра "Живети усправно" потпуно нетачне.

Порајински одбор ДС-а саопштио је раније да је први пут од оснивања невладине организације Центар "Живети усправно", који помаже особама са инвалидитетом у Новом Саду, његово финансирање од стране града условљено политичком подобношћу.

Како се наводи у саопштењу ДС-а, шеф кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић рекао је активистима центра Живети усправно "да му је позната њихова наклоњеност владајућој странци на покрајинском нивоу" и одбио да им град финансијски помогне.

"Градоначелник Милош Вучевић није заинтересован да подржи напредак и стварање једнаких шанси за особе са инвалидитетом већ је искључиво за политичку подобност. ДС захтева да хитно реагују све институције за заштиту људских права", додаје се у саопштењу.  

ДС је подсетио да тренутна власт у Новом Саду коју предводи Српска напредна странка има "катастрофалну политику доделе средстава без критеријума", али да је одбијање помоћи том Центру преседан.

Невладина организација Центар "Живети усправно" апеловао је током децембра на градске власти у Новом Саду да помогну да се настави континуитет финансирања услуге персоналних асистената за особе са инвалидитетом, која траје од 2008. године.

Са друге стране у саопштењу СНС-а се наводи да је "Центар у 2013. години је добио 2,2 милиона и додатних 800.000 динара након ребаланса буџета, што је многоструко више него што је покрајинска администрација, на коју се ДС позива, дала Центру".

СНС је подсетио да је градска администрација предвођена градоначелником Милошем Вучевићем отворила пре неколико месеци Канцеларију за особе са инвалидитетом чиме је показала да се бори за права угрожених група.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару