Читај ми!

Јовичић позвао Ђиласа да објави имовинско стање

Лидер ДС-а Драган Ђилас треба да јавности презентује своје имовинско стање и на тај начин "обори све недопустиве оптужбе" да је мултимилионер, каже фукционер СНС-а Александар Јовичић.

Потпредседник Извршног одбора Српске напредне странке Александар Јовичић позвао је  лидера ДС-а Драгана Ђиласа да јавности презентује своје имовинско стање и на тај начин "обори све недопустиве оптужбе" да је мултимилионер, и поручио да само демократе критику представљају као политички обрачун.

"Једино ви, од свих политичких странака у опозицији, критику представљате као 'политички обрачун', а позив да се положе рачуни грађанима као 'недопустиве оптужбе'. Навикните се већ једном да је време ваше страховладе и контроле медија прошло. Сви смо подложни критици, и сви смо по законима ове земље кривично истраживи", навео је Јовичић у саопштењу.

Он је поручио да је њему лако одговорити уколико је оно што прича неистина и позвао бившег в.д. директора Градске чистоће да покаже Уговор о куповини зграде "Инекса" и да на тај начин "покаже да лажем".

"Нека исти господин покаже и Уговор о набавци подземних контејнера. Провозајте КАФ трамвај преко Славије и покажите ценовнике резервних делова. Драгану Ђиласу је крајње лако да обори све 'недопустиве оптужбе' да је мултимилионер. Нека презентује своје имовинско стање. Не мени него грађанима и да завршимо ту причу", навео је Јовичић.

"Презентујте податке које вам тражим, уместо што дајете бесмислена и беспредметна саопштења. Таквим вођењем политике сте и дошли у ситуацију да стрепите за учинак на изборима, било да се они одржавају у Војводини, на југу Србије или у Београду", закључио је Јовичић.

Раније данас београдске демократе оптужиле су СНС да користи принудну управу у Београду за обрачун са политичким противницима.

"Данашња изјава Александра Јовичића, бившег шефа одборничке групе СНС у Скупштини града само је још један у низу доказа да СНС користи принудну управу у Београду за обрачун са политичким противницима", навео је Градски одбор ДС и додао да Јовичић "по ко зна који пут најављује истраге".

Корак ка децентрализацији

Раније данас, потпредседник Извршног одбора Српске напредне странке Александар Јовичић оценио је да је победа те странке на локалним изборима на Вождовцу још један корак у остваривању пуне децентрализације у Београду.

Јовичић је у изјави достављеној Танјугу, навео да је намера СНС-а да после градских избора примени идеје за које је добила подршку грађана, док је крајњи циљ да општине располажу адекватним средствима за функцинисање и равномерни развој, независно од распореда политичких снага на нивоу града.

"Апсолутна победа у две велике београдске општине нам даје за право да обећамо бољу управу за Београд и све његове општине", навео је Јовичић уз оцену да су грађани Вождовца препознали залагање СНС-а у тешким условима насталим "неодговорним и недемократским понашањем претходне градске власти".

Јовичић је рекао да је јако важно да комуналне таксе, порези и остале надокнаде остају у буџету општина, а да град обавља контролу и ревизију трошења тих средстава.

"Оно што је важно и што ће се сигурно у 2014. години десити, то је да ће бити спречено ненаменско трошење средстава", рекао је Јовичић који је навео и да је у Београду постојала корупција на највишем нивоу, а што ће испитати истражни органи.

Према његовим речима, то је недопустиво јер са тако мало новца општине не могу да се развијају, заврше инфраструктуралне пројекте, уведу водовод и канализацију у деловима града где их нема.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару