Читај ми!

СПС: Ванредни избори нису приоритет

Социјалисти и коалиција СПС-ПУПС-ЈС у свим срединама задржали су или поправили изборни резултат, поручила потпредседница СПС-а Славица Ђукић Дејановић. Ванредни парламентарни избори нису приоритет за Србију и њене грађане, рекао посланик СПС-а Ђорђе Милићевић.

Потпредседница СПС-а Славица Ђукић Дејановић рекла је за Танјуг да не очекује да се са београдским изборима истовремено одрже и ванредни парламентарни.

Социјалисти и коалиција СПС-ПУПС-ЈС у свим срединама задржали су или поправили изборни резултат и повећали број грађана који су им дали поверење, али да, ипак, нису задовољни резултатима, рекла је Ђукић Дејановић.

"Грађани очигледно верују да ће економски развој доћи у Србију као последица читавног низа политичких напора и активности и зато дају шансу управо нама", додала је потпредседница СПС-а.

Ђукић-Дејановић је оценила и да је могуће да у локалним срединама једна групација добије већину такву да може сама да формира власт, али је на нивоу Србије то мало вероватно.

Посланик СПС-а Ђорђе Милићевић каже да социјалисти сматрају да ванредни парламентарни избори нису приоритет за интерес Србије и њених грађана и да би они у овом тренутку успорили реформе које спроводи Влада Србије.

Милићевић је новинарима у парламенту рекао да би се евентуалним ванредним изборима успорили сви послови које је влада започела, а који су у интересу грађана Србије, али и да су социјалисти, уколико дође до њих, спремни.

"Немамо разлога да будемо забринути и немамо апсолутно ниједан разлог да будемо уплашени и не обазиремо се на истраживања о јавном мњењу", рекао је Милићевић који је додао да су приоритети Србије отпочињање преговора са ЕУ, имплементација Бриселског споразума, формирање ЗСО и економска и финансијска консолидација.

Милићевић је рекао и да је коалиција СПС-ПУПС-ЈС на локалним изборима на Вождовцу остварила процентуално бољи резултат у односу на 2009. годину.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару