Читај ми!

Кандидат "Српске" победио у Пасјану

На поновљеним изборима у селу Пасјане победио кандидат Грађанске иницијативе "Српска" Драган Николић. У трци за градоначелника општине Партеш, Николић освојио 126 гласова више од противкандидата Ненада Цветковића из СЛС-а. Канцеларија за КиМ честитала Николићу и Србима у општини Партеш на победи.

Кандидат Грађанске иницијативе "Српска" за градоначелника општине Партеш Драган Николић победио је противкандидата из Самосталне либералне странке (СЛС) Ненада Цветковића на данас поновљеним изборима у селу Пасјане. Николић је освојио 126 гласова више од Цветковића.

Централна изборна комисија саопштила је да је Николић освојио 52,4 одсто гласова, док је Цветковић освојио 47,6 одсто гласова.

Председница ЦИК-а Ваљдете Дака је на конференцији за медије рекла да је на гласање изашло 68,78 одсто од 1.896 уписаних гласача. 

Више од 1.000 људи у селу Пасјане слави победу Грађанске иницијативе "Српска", а њима су се придружили мештани осталих места општине Партеш, председник Грађанске иницијативе "Српска" Владета Костић и сви остали градоначелници "Српске" који су победили на локалним изборима на Косову и Метохији.

Канцеларија за Косово и Метохију честитала је Николићу и Србима на победи. "Победу Николића смо очекивали, али смо посебно на њу поносни због нечувеног притиска и претњи којима су, пред понављање избора, били изложени гласачи 'Српске'", истакнуто је у саопштењу.

Канцеларија наводи и да је у Партешу српски народ гласао за своју државу, за присуство Србије на Косову и Метохији.

"Показали су да верују Влади Републике Србије, а то ће омогућити остварење главног политичког циља, формирање Заједнице српских општина", наведено је у саопштењу. 

На три бирачка места у Пасјану данас су понављени избори за градоначелника општине Партеш.

Гласање је поновљено пошто је у другом кругу избора, 1. децембра, након пребројавања гласачких листића, уништен бирачки материјал, који је спаљен заједно са гласачким кутијама и листићима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару