Читај ми!

Заједничка седница влада Србије и РС

Делегација Владе Србије допутовала у Бањалуку где ће одржати заједничку седницу са Владом РС. Премијера и вицепремијера Ивицу Дачића и Александра Вучића дочекали председник РС Милорад Додик и премијерка Жељка Цвијановић. Предвиђено да Дачић и Цвијановићева потпишу Меморандум о разумевању двеју влада.

Пета заједничка седница Владе Србије и Владе Републике Српске биће одржана у 16 часова у Бањалуци. Првобитно је било планирано да седница буде одржана у 9.30. Међутим, делегација Владе Србије због магле на бањалучком аеродрому није могла да отпутује авионом, па су нешто пре 10 сати кренули аутомобилима.

Премијера Србије Ивицу Дачића и првог потпредседника Владе Србије Александра Вучића испред Палате Републике дочекали су председник РС Милорад Додик и премијерка Жељка Цвијановић.

Потом су отишли на манифестацију бањалучких Независних новина, на којој је Александар Вучић награђен као "Личност 2013. године". Ранији добитници били су српски тенисер Новак Ђоковић, актуелни црногорски премијер Мило Ђукановић и председник Хрватске Иво Јосиповић.

Делегацију Владе Србије, коју предводи Дачић, чине први потпредседник Владе Александар Вучић и министри Расим Љајић, Небојша Родић, Лазар Крстић, Саша Радуловић, Милан Бачевић, Игор Мировић, Александар Антић, Велимир Илић, Никола Селаковић, Томислав Јовановић, Иван Тасовац, Драган Гламочић и Александар Вулин.

За 15 часова најављен је састанак председника Републике Српске Милорада Додика и премијерке Жељке Цвијановић са Ивицом Дачићем и Александром Вучићем. Министри ће, истовремено, одржати билатералне састанке.

Цвијановићева и Дачић ће након тога потписати Меморандум о разумевању Владе Републике Српске и Владе Републике Србије о пословно-техничкој сарадњи.

Конференција за новинаре планирана је за 17 сати, а потом ће седница двеју влада бити настављена.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару