Николић: Избори би показали да је опозиција у расулу

Парламентарни избори показали би да је СНС компактан, а да је опозиција у расулу, рекао функционер напредњака Радомир Николић. Каже да се залаже за одржавање избора, као и Зорана Михајловић, док, према његовим речима, Вучић сматра да одржавање избора не би било добро у овом тренутку.

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Радомир Николић сматра да би ванредни парламентарни избори показали да је Српска напредна странка компактна, да не постоје размимоилажења, али и да је опозиција у расулу.

У интервјуу за данашњу Политику, Радомир Николић је поручио опозицији да би требало да се више бави собом, уместо што критикује "танке кадрове напредњака".

Објаснио је да у СНС-у постоје људи који се залажу за превремене изборе и навео да, осим њега, тај став отворено заступа и министарка Зорана Михајловић, и додао да се о ванредним изборима, међутим, није расправљало на Председништву странке, као и да лидер странке Вучић, бар у овом тренутку, сматра да одржавање избора не би било добро.

Објашњавајући смене појединих функционера те странке, Радомир Николић је навео да су неке промене неминовне и да СНС стално филтрира свој кадар, пре свега руководећи, јер покушава да наметне такмичарски дух у странци.

СНС "просејава'' кадар, с намером да да ветар у леђа онима који могу боље, каже Николић.

У СНС-у ''сукоба нема, фракција нема, а приче о томе потичу од оних људи који би волели да их има'', објаснио је председник Извршног одбора СНС-а, коментаришући то што опозиција тврди да СНС нема кадрове, Николић је истакао да ''прича да СНС нема кадрове једноставно не стоји", и додао да о томе сведочи и подршка народа кадру СНС-а у извршној власти.

Рекао је да СНС тренутно има 352.000 чланова, да је прилив у странку и даље велики, а из квантитета, како је навео, увек произађе квалитет.

На питање какве би последице могла да трпи СНС, ако се врати Војислав Шешељ и има ли у СНС-у још радикала, Радомир Николић је одговорио да Шешељев повратак не би битно утицао на рејтинг СНС-а у којем, како мисли, нема више радикала.

''Када су се Томислав Николић и Војислав Шешељ разишли, највећи део чланства Српске радикалне странке, пошао је са Николићем и Вучићем, за идејама које су они заступали, а те идеје данас много одударају од онога што чини СРС'', рекао је председник Извршног одбора СНС-а.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару