Читај ми!

Избори на Вождовцу, у Оџацима и Костолцу

Затворена бирачка места у општинама Вождовац, Оџаци и Костолац. На изборима на Вождовцу учествовало 13 изборних листа, у Костолцу седам, а у Оџацима 10. Бурно у општини Оџаци - избори због туче на два бирачка места били прекинути на сат времена.

20.45 - Оџаци: Више од 66 одсто уписаних бирача изашло на гласање, подаци су изборних штабова СНС-а и ДС-а. 

20.00 - Затворена бирачка места у све три општине.

19.20 - Костолац: До 17 сати изашло је 47,41 одсто уписаних бирача.

18.30 - Вождовац: До 18 часова изашло 30,4 одсто уписаних бирача. 

14.50 - Оџаци: После једносатног перкида, настављени избори на два бирачка места, након полицијске процене да је стање безбедно.

13.00 - Оџаци: Туча на бирачком месту у Богојеву. Полиција интервенисала.

12.25 - Због туче прекинуто гласање на сат времена на бирачким местима бр. 4 и 5 у Бачком Грачацу. Појачано присуство полиције.

07.00 - Отворена су бирачка места за гласање на локалним изборима на Вождовцу, у Оџацима и Костолцу. 

У београдској општини Вождовац, у Оџацима и Костолцу одржани су локални избори. Бирачка места затворена су у 20 сати.

На биралишта на Вождовцу до 18 сати је изашло 30,4 одсто уписаних бирача. Председник Општинске изборне комисије на Вождовцу Зоран Лукић рекао је да је излазност у преподневним часовима била мала због ледене кише, јер појединим бирачким местима, као што је основна школа у Јајинцима, није могло да се приђе.

Репортер РТС-а јавља да је у Оџацима до 19 часова гласало 63,43 одсто бирача.

На два бирачка места у Бачком Грачацу, због туче је на сат времена било прекинуто гласање, које је настављено након полицијске процене да је стање безбедно. Туче је било и Богојеву, у општини Оџаци.

Док су новинари и сниматељи телевизија Б92 и Прва покушали да забележе инциденте испред бирачког места у Бачком Грачацу, учесници туче су насрнули на њих, али их је полиција заштитила, преноси агенција Бета.

Удружење новинара Србије затражило је да полиција истражи тај инцидент и што хитније процесуира виновнике.

У Костолцу је до 17 часова гласало 47,41 одсто бирача. У Општинској изборној комисији кажу да изборни процес протиче без већих проблема.

Иначе, на изборима на Вождовцу учествовало је 13 изборних листа, у Костолцу седам, а у Оџацима 10.

Када је реч о броју гласача, на Вождовцу 156.962 грађанина имало је бирачко право, у Костолцу 11.573, а у Оџацима око 27.000.

На Вождовцу, чија Скупштина општине има 56 одборника, било је отворено 86 бирачких места.

На вождовачким изборима надметале су се листе: "Александар Вучић - Српска напредна странка", "1389 - Борба за Вождовац - Миша Вацић", "Демократска странка Србије - Војислав Коштуница", "Расим Љајић - Социјалдемократска партија Србије", "Чедомир Јовановић - Либерално демократска партија" и "Српска радикална странка - Др Војислав Шешељ".

На вождовачким изборима наступале су и листе "Београдска иницијатива - Зоран Остојић - УРС - Мирослав Чучковић", "Двери - Нова снага Вождовца", "Ивица Дачић - СПС - ПУПС - ЈС", "Нова странка - Зоран Живковић", "Ђилас Демократска", "Европска демократија" и "Ниједан од понуђених одговора".

На претходним локалним изборима на Вождовцу одржаним 2009, СНС је освојио највише мандата - 26, односно 37,05 одсто гласова. Други је бип ДС са 28,45 одсто освојених гласова и 20 одборника.

Иза њих су били ДСС-НС са 8,57 одсто освојених гласова (6 мандата) и коалиција СПС-ПУПС-ЈС са 6,54 одсто гласова (4 одборника). Друге странке су остале испод цензуса.

Грађани Костолца могли су да гласају на 11 бирачких места - седам у граду и четири у сеоским срединама.

Скупштина Градске општине Костолац има 21 одборника, а осим грађана Костолца гласали су и мештани села Кленовник, Петка, Острово и Стари Костолац.

На изборима су учествовале листе Демократске странке, Уједињених региона Србије, "Иницијативе за промене", Српске напредне странке, Либерално демократске партије, Српске радикалне странке и коалиције СПС-ПУПС-ЈС.

У Оџацима се бирало 27 одборника у општинском парламенту, а гласачи су изашли на 31 изборно место, од чега је седам у Оџацима, по четири у Каравукову, Раткову и Бачком Брестовцу, по три у Српском Милетићу, Дероњама и Бачком Грачацу, два у Богојеву и једно у Лалићу.

На локалним изборима у општини Оџаци бирачи су могли да бирају између 10 пријављених листа - ДС-а, Савеза војвођанских Мађара, коалиције окупљене око СНС, СДС-а, СРС-а, УРС-а, Патриотског блока који чине ДСС и Двери, СПС-а, Групе грађана Задружни блок и ЛДП.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару