Никодијевић: Комисија утврђује квалитет инвестиција

Стручна комисија треба да утврди чињенице у вези са инвестиционим радовима у престоници, за које постоји претпоставка да нису урађени "на начин на који је требало", поручио Никола Никодијевић, члан Привременог органа Београда. Спорни радови у Пожешкој, Булевару краља Александра и Железничком мосту, рекао Никодијевић.

Члан Привременог органа Београда Никола Никодијевић изјавио је да је задатак стручне комисије коју је то тело формирало да утврди чињенице у вези са највећим инвестиционим радовима у Београду за које постоји претпоставка и бојазан да нису урађени "на начин на који је требало".

Никодијевић је рекао да су у четворочланој комисији која је јуче формирана, представници Агенције за инвестиције, Секретаријата за саобраћај и Дирекције за путеве.

Према његовим речима, задатак комисије је да утврди да ли су радови у Пожешкој улици, Булевару краља Александра, Железничком мосту изведени како је уговорено, какав је био квалитет радова, да ли су коришћени материјали наведени у уговору и да ли је рађена комплетна промена инсталација.

Никодијевић је објаснио да је поступак извођења радова такав да је наручилац Агенција за инвестиције, а да се после окончања пројекат прослеђује Дирекцији за путеве на поправку и одржавање.

Он је нагласио да један број инвестиција, међу којима су Пожешка улица, Булевар, Железнички мост није добио пријем од Дирекције за путеве, јер је имала примедбе на начин извођења и квалитет радова.

"Зато је формирана комисија да би се утврдило чињенично стање неколико највећих инвестиционих пројеката за које постоји бојазан, односно претпоставка да радови нису обављени на начин на који би требало", рекао је он.

Никодијевић је рекао и да Дирекција за путеве не жели да преузме на себе нешто што можда није урађено на најбољи начин, јер би имала проблеме приликом одржавања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару