Вучић: Боље избори него лоша атмосфера

Влада Србије добро функционише, али боље ићи на ванредне изборе ако се настави лоша атмосфера коју креирају "различите криминално-тајкунске групе и незадовољне политичке странке", каже вицепремијер Александар Вучић у интервјуу за "Данас".

Први потпредседник Владе Александар Вучић изјавио је да Влада Србије добро функционише, али да је боље ићи на ванредне изборе ако се настави лоша атмосфера коју креирају "различите криминално-тајкунске групе и незадовољне политичке странке".

Вучић је, у интервјуу за Данас, поновио да се нада да ванредних избора неће бити, али и да не искључује ту могућност, и напоменуо да је у добрим односима са премијером Ивицом Дачићем и да веома коректно сарађују.

Лидер Српске напредне странке негирао је да ће ванредна изборна скупштина напредњака 25. јануара представљати и разлаз са председником Србије Томиславом Николићем, наглашавајући да су он и Николић пријатељи и да немају никаквих проблема.

Вучић је рекао да су оптужбе Владимира Цвијана, који је најавио кандидатуру за председника СНС, далеко од истине "толико да нема шта да одговори" и додао да свој посао обавља поштено, одговорно и озбиљно.

Упитан да ли су тајкуни попут Мирослава Мишковића "умешали прсте у одабир његовог противкандидата", Вучић је одговорио питањем: "Да ли неки од тих значајних тајкуна могу тако лако да прихвате чињеницу да ће за све што су чинили против Србије у претходним деценијама коначно морати да одговарају, или ће можда употребити све своје ресурсе да до тога не дође?".

Он је додао и да није забринут за своју безбедност, јер "било чија безбедност није најважније питање у Србији" и додао да не верује да било ко може да заустави стварање нормалне државе.

Упитан да ли зна на кога је мислила министарка Зорана Михајловић кад је рекла да један члан владе ради против Србије, Вучић је рекао да не мисли да је требало излазити у јавност с тим и да не жели да говори о различитим безбедносним питањима.

"Зорана је искрена и отворена жена, али мој је посао да бринем о безбедности земље", рекао је Вучић.

Вучић је рекао и да је власт у Војводини апсолутно изгубила легитимитет, поверење и подршку народа и оценио да је срамота на тај начин владати Војводином.

"Нико неће ништа на силу да руши, али ако они мисле да могу тако да владају, то је катастрофална грешка за њих јер сами себе урушавају, али и Војводину доводе у још тежи положај", рекао је Вучић и негирао да је било притисака да Уставни суд донесе одлуку о проглашењу неуставних одредаба Статута Војводине.

Први потпредседник Владе је рекао и да је реално да Предлог закона о раду уђе у скупштинску процедуру у јануару идуће године.

Он је оценио и да је републички буџет за 2014. поштен и реалан, да је важно увести ред у јавне финансије и додао да Србија има "изванредног министра финансија" и посвећеног министра привреде.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару