Дачић: Провера полицајаца застрашивање

Одбијање Приштине да прихвати велики број Срба полицајаца у новој полицијској служби на Косову, премијер Ивица Дачић оцењује као демагогију, злоупотребу и завођење страха.

Српски премијер Ивица Дачић означио као демагогију, злоупотребу и завођење страха то што су власти у Приштини приликом наводне безбедносне провере одбиле да прихвате велики број Срба полицајаца у новој полицијској служби на Косову.

Дачић је, после сусрета с косовским премијером Хашимом Тачијем и високом представницом Кетрин Ештон у Бриселу, рекао да се тиме заобилази примена закона о амнестији.

Дачић је упитао у чему је сврха амнестије ако неко не пролази безбедносне провере органа који се ни не помиње у Бриселском споразуму?

"То је све у циљу завођења страха, а тачно се зна процедура и ако је извршена амнестија, онда они који су, на пример, починили тешке злочине треба да одговарају, а сви остали су амнестирани од одговорности", оценио је српски премијер.

То није пут за примену споразума, навео је Дачић и додао да не може споразум да се примењује тако што се увек полази од става: "Е то ми не можемо, наши су косовски закони такви или онакви. А ако је то тако, онда ми не треба уопште ни да разговарамо".

Он је рекао да је на примеру полиције постигнуто поверење српских полицајаца који су се масовно пријавили да раде у новој полицијској институцији.

О томе није било данас посебног разговора у сусрету с Тачијем и Ештон и речено је да ће се о томе разговарати накнадно.

У Приштини је у среду, после седнице Парламентарне комисије за надзор рада Обавештајне службе Косова (ОСК), саопштено да већина руководећих кадрова МУП-а Србије који су деловали на Косову није прошао проверу косовске обавештајне службе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару